vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneZSV verdiend naar overwinning in Venray

ZSV verdiend naar overwinning in Venray

door: Martien van Rijt

Een lichtwedstrijd werd de derby tegen SV Venray, want ZSV mocht deze competitieronde al op zaterdagavond aantreden. Blijkbaar zijn dat prima avonden voor de geelzwarten, want eerder al werd een lichtwedstrijd op vreemde bodem gewonnen! Toch leek het even anders te gaan verlopen, toen Kevin van de Broek in de zesde minuut de bal zomaar in de voeten van een tegenstander schoof. De aanval die daaruit voortkwam, leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van ZSV.
In de 10e minuut juichte ZSV en z’n aanhang: Maarten Kuunders scoorde de 0-1. De lijnrechter gooide echter de vlag de lucht in, terwijl de bal van een Limburgse speler kwam! De arbiter koos ervoor om het signaal op te volgen en keurde de goal geheel onterecht af.
In de 13e minuut kwam SV Venray er snel uit, maar bij de tweede paal kon de aanval niet doeltreffend afgerond worden. Davy Althuizen deed dat in de 21e minuut wel, toen hij een perfecte voorzet van Maarten Kuunders binnen knalde: 0-1!
Enkele minuten later maakte Mathieu van de Mortel in de middencirkel een onnodige overtreding die hem terecht een gele kaart opleverde. In de 27e minuut kreeg ZSV een vrije trap te nemen op de rand van de zestien. Rick Wiersema, die een puike partij op de mat legde, nam die voor zijn rekening. Met de grootste moeite werd de bal tot hoekschop verwerkt. Net voor rust was er nog een mogelijkheid voor ZSV, maar na een mooie combinatie werd de bal door de doelman net boven het hoofd van Davy Althuizen weggeplukt.

Na rust kwam Marco Manders voor Mathieu van de Mortel en Niek van de Berg werd op de andere flank gezet. Venray probeerde wel, maar wist niet gevaarlijk te worden. Na een kwartier in de tweede helft werd Dirk Verlijsdonk omver gekegeld en toen hij daar wat van zei, leverde hem dat een gele kaart op. Tien minuten later was weer Dirk Verlijsdonk in de picture toen hij een afgeslagen bal van zo’n 35 meter in één keer op zijn pantoffel nam. De bal zeilde een metertje over het Limburgse doel.
Enkel minuten later was het wel raak. Een snelle uitval van Thijs Meulendijks over rechts was daarvoor de inleiding. Hij kwam naar binnen, zag Redouan vrij staan en passte af. Redouan schoof in de 71e minuut de bal bekeken binnen: 0-2!
De doelpuntenmaker bleek geblesseerd en werd vervangen door Ron Verlijsdonk, die al niet fit op de bank zat. Dit bleek niet verstandig te zijn, want hij stond nog geen tien minuten op het veld, of hij kon weer vervangen worden. Luuk van Dinter kwam in zijn plaats. In de slotminuut was er nog een grote kans voor Davy Althuizen toen hij vrij voor de doelman kwam. Die laatste redde echter met een katachtige reactie.

ZSV pakte de drie punten in en nam ze mee naar Zeilberg. Voor even staat ZSV mee bovenaan, maar de rest van het veld komt morgen pas in actie. Volgende week wacht, zoals gezegd, het thuisduel tegen SV Deurne!