21 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneZuid Nederlandse Kampioenen Acrogymnastiek bij KDO Deurne

Zuid Nederlandse Kampioenen Acrogymnastiek bij KDO Deurne

Op zaterdag 11 en zondag 12 maart werd door KDO Deurne de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek georganiseerd. Op zaterdag waren er wedstrijden op D- en E-nivo. De hele dag was het volle bak in sporthal de Peelhorst, maar helaas wist KDO op die dag geen podiumplaatsen te bemachtigen.
Op zondag waren de hogere nivo’s aan de beurt. Bij de damesgroepen op C-nivo was het tot de laatste oefening een hele spannende strijd. Iris van de Beek, Vera Vlemmings en Evi Thielen werden uiteindelijk tweede, met klein verschil van 0,2 punten op nummer 1.

’s Middags kon bij de damesgroepen op B-nivo eveneens een groepje van KDO de tweede plek op het podium beklimmen. Linda van Stratum, Meike van de Mortel en Maartje van de Heuvel mochten de zilveren medaille omhangen in deze categorie.

Het Zuid Nederlands Kampioenschap voor KDO viel uiteindelijk bij de damesparen op B-nivo. Vera Damen en Maud Aldenzee werden overtuigend Zuid Nederlands Kampioen met maar liefst 2,4 punten verschil op nummer twee.

Naast de gymnasten hebben ook het bestuur en diverse leiding van KDO een topprestatie geleverd. Van vrijdagavond 19.00 uur tot en met zondagavond 20.00 uur zijn zij in touw geweest om het wedstrijdweekend voortreffelijk te laten verlopen. Natuurlijk mede dankzij de hulp van vele andere vrijwilligers.
En wat zou het weekend geweest zijn zonder Jack en Cindy Welten. Ook zij doen elk acroweekend in het zuiden, maar ook landelijk en internationaal aan topsport. Namens de acrocommissie staan zij telkens weer paraat om hun bijdrage te leveren. En zoals altijd had Jack de techniek weer perfect voor elkaar en konden ook de mensen thuis weer mee genieten van de wedstrijd via de livestream!

Al met al een fantastisch weekend op sportief en organisatorisch gebied dat zeker voor herhaling vatbaar is. Eén en ander ook mede mogelijk gemaakt door de middenstand van Deurne. KDO wil daarom ook Movico, Restaurant DAF, Autoverhuur van de Putten en Freek Gerris Stagesupport hartelijk bedanken voor hun bedrage aan dit evenement.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen