1.8 C
Deurne
zondag 3 december 2023
Home- DeurneZwembad de Wiemel gaat wellicht dicht

Zwembad de Wiemel gaat wellicht dicht

De Deurnese Zwemvereniging Triton ’62 (DZT) maakt zich grote zorgen: wellicht gaat het Laco-zwembad De Wiemel op 1 september dicht. De gemeente is nog in onderhandeling met Laco. In de ledenvergadering van DZT deze week is besloten dat ze buiten deze onderhandeling willen blijven, omdat ze niet op willen draaien voor een exploitatietekort van Laco.

In februari is met de wethouder gesproken en daarin hebben de verenigingen De Watervrienden en DZT’62 aangegeven dat ze niet op kunnen draaien voor het exploitatietekort van Laco. “De wethouder heeft dit advies ter harte genomen, maar helaas wel besloten om dit over de gemeenteraadsverkiezingen heen te trekken,” zo is te lezen in de DZT-nieuwsbrief. Voor de verkiezingen waren de meeste politieke partijen vóór een subsidiëring van het zwembad. Hun reacties staan op de website van DZT’62

‘Doodsteek voor vereniging’
Op 22 juni heeft de nieuwe wethouder met Laco gesproken. Dit eerste gesprek heeft nog tot niets geleid. Er zijn nu vervolggesprekken gepland voor 28 juni met de verenigingen en 29 juni met Laco. Het exploitatietekort van Laco is een probleem. “We kunnen dit eenvoudigweg niet bekostigen en het betekent de doodsteek voor onze vereniging,” schrijft DZT. “Omdat er nog geen contract is tussen Laco en de zwemverenigingen voor het komende seizoen, is er een risico dat het zwembad per 1 september dicht zal zijn voor een onbepaalde tijd.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen