17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneTwee zilveren plakken voor Maud Aldenzee bij NK turnen

Twee zilveren plakken voor Maud Aldenzee bij NK turnen

Afgelopen weekend vond in Tilburg het Nederlands Kampioenschap turnen plaats. De uit Deurne afkomstige Maud Aldenzee bemachtigde hierbij twee zilveren medailles.

Persoonlijk puntenrecord
Maud Aldenzee is aangesloten bij Topturnen Zuid in Den Bosch (categorie Pupil II N1) en lid van de Oranje Jong Talent Selectie. Op zaterdag turnde zij als één van de 24 deelnemers de meerkamp finale, ze behaalde hierbij een persoonlijk puntenrecord en een zevende plaats. De onderlinge verschillen waren erg klein en er waren maar twee turnsters die bij elk van de vier oefeningen in de top acht belandden, Maud was er daar één van.

Twee keer zilver
Op zondag stonden de toestelfinales op het programma. Op elk onderdeel streden acht turnsters om de nationale titel, Maud had zich gekwalificeerd voor drie toestellen. Met twee goed uitgevoerde sprongen behaalde ze een score van 13,784. Dit leverde haar zilver op, voor het goud kwam ze een schamele 0,016 tekort.
Op de vloer moest Maud met een pijnlijke vierde plaats genoegen nemen. Toen zij als vijfde in actie kwam, behaalde ze de tot dan toe hoogste score, maar de drie turnsters na haar turnden nagenoeg foutloos waardoor een podiumplaats aan haar voorbij ging.
Slotonderdeel voor Maud was de balk, ze maakte geen grote fouten en was één van de slechts twee turnsters die niet ten val kwam, daarmee was haar tweede zilveren plak een feit.

Video balk

Video vloer

Video sprongen

Maud, toen zes jaar, begon in 2014 bij KDO Deurne. Eerst met acrogym, een jaar later met turnen.
In maart 2017 heeft ze de overstap naar Topturnen Zuid in Den Bosch gemaakt, nadat ze hiervoor bij een talententraining werd geselecteerd.
In haar eerste seizoen bleek ze aansluiting te kunnen vinden bij de top 10 van Nederland.
De medailles die ze nu (in haar tweede seizoen) bij het NK in de wacht heeft gesleept tonen aan dat ze echt thuishoort bij de Nederlandse top in haar leeftijdscategorie.
Maud is in maart elf jaar geworden en zit in het laatste jaar van de basisschool in Deurne. Dit schooljaar trainde ze zeventien uur per week in Den Bosch. Daarnaast mag ze als lid van de Oranje Jong Talent Selectie (de beste 35 turnsters van elf tot en met dertien jaar) een achttal trainingen volgen in Heerenveen.
Volgend seizoen gaat Maud naar een middelbare school in Rosmalen. Dit is een LOOT school, waardoor het voor haar mogelijk wordt om ongeveer twintig uur per week te trainen.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen