17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- Deurne275 bladkorven in gemeente Deurne

275 bladkorven in gemeente Deurne

In de week van 9 tot en met 13 oktober worden er ongeveer 275 bladkorven geplaatst in de gemeente Deurne. Vanaf maandag 16 oktober staan de korven overal klaar voor gebruik en worden ze regelmatig leeggemaakt. 

De bladkorven zijn alleen bestemd voor blad van de gemeentelijke bomen. Het gebeurt jaarlijks dat de bladkorven worden gebruikt voor eigen snoeiafval en zelfs huisvuil. De gemeente controleert de bladkorven daarom intensief. Wanneer er ander afval dan blad in een bladkorf wordt aangetroffen, wordt er een gele kaart bij de korf geplaatst. Een gele kaart aan een korf betekent dat de bladkorf één lediging wordt overgeslagen.

Wordt er hierna weer ander afval in de korf gevonden, dan wordt er een rode kaart bij de korf geplaatst en wordt de korf weggehaald. Ook het volgende jaar komt deze bladkorf dan niet meer terug.

Bladkorven die door anderen dan de gemeente zijn geplaatst worden niet leeggemaakt. Ook is het niet toegestaan om het blad met aanhangwagens en grotere voertuigen in of bij een korf te storten. Degene die verkeerd materiaal aanlevert of dit op een verkeerde manier doet, krijgt na controle een boete van een BOA (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) van de gemeente.

De korven worden op 20 en 21 december 2017 voor het laatst leeggemaakt en vervolgens weggehaald. Daarna kunt u het resterende bladafval tegen betaling afvoeren naar de milieustraat. Blad dat na de laatste lediging op de plaats van de korf wordt aangeleverd, wordt niet meer met de bladzuiger opgehaald.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen