32 jaar. Zo lang hebben er al geen grote verbouwingen meer plaatsgevonden in het gemeentehuis. Er staan nu grote werkzaamheden te ge..." />
11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneEen toekomstbestendig huis voor de samenleving

Een toekomstbestendig huis voor de samenleving

32 jaar. Zo lang hebben er al geen grote verbouwingen meer plaatsgevonden in het gemeentehuis. Er staan nu grote werkzaamheden te gebeuren. Het gebouw moet brandveilig gemaakt worden en er moet groot onderhoud plaatsvinden. 

Door dit tegelijk te doen kan de gemeente de werkzaamheden combineren en mogelijk tijd en kosten besparen: ”We willen naar een meer open en transparant gebouw. En we willen het gebouw zo aanpassen dat er letterlijk een verbinding in het centrum ontstaat”. Aldus de gemeente Deurne.

”Met een gerichte investering willen we het gemeentehuis toekomstbestendig maken. Zo zorgen we voor een gebouw waarin we moderne dienstverlening kunnen bieden voor onze inwoners, ondernemers en organisaties. Ook willen we naar een gebouw met een flexibele indeling, waarmee we in kunnen spelen op de veranderende manier van werken en samenwerking met de Peelgemeenten in de toekomst.

Waar we ook voor willen zorgen is een prettige en gastvrije omgeving voor de partners die in het gemeentehuis zitten, zodat zij hun diensten nog beter kunnen aanbieden. Deze partners zijn: Peelgemeenten, politie, VVV, Zorg in Deurne en de andere zorgpartners in de zorgvleugel (LEVgroep, GripOpSchuld, Stichting Leergeld, Centrum voor Jeugd en Gezin, Senzer, MEE). Ook maken veel organisaties van evenementen op de Markt gebruik van het gemeentehuis, zoals de Nacht van het Witte Doek, Royal Music Night, halve marathon en de carnavalsverenigingen.”

Bent u benieuwd naar de plannen voor het huis voor de samenleving? Kom dan naar de open dag op zondag 8 oktober. Daar kunt u vragen stellen, reageren en ideeën aandragen. Ook kunt u meelopen met een rondleiding door het gebouw. De open dag is van 12.00 tot 17.00 uur. De rondleidingen starten om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen