de brand in de Deurnese Peel zijn bomen in ..." />
4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- Deurne37 bomen in Deurnese Peel gerooid

37 bomen in Deurnese Peel gerooid

Door de brand in de Deurnese Peel zijn bomen in het gebied instabiel geworden. De boom zelf of de wortels zijn aangetast door de (ondergrondse) brand. Waterschap Aa en Maas heeft bomen bij de oever van het Kanaal van Deurne laten controleren door een onafhankelijke bomendeskundige. Uit deze controle blijkt dat 37 bomen instabiel zijn en gerooid moeten worden, omdat ze anders een gevaar vormen of er schade kan ontstaan aan de oever van het kanaal.

Het kanaal en de oever zijn in eigendom van het waterschap. Staatsbosbeheer gaat, als eigenaar van de rest van het gebied, ook bomen controleren en beoordelen of zij gerooid moeten worden. Met name in de buurt van het fietspad aan het Leegveld, omdat vallende bomen daar mogelijk een gevaar kunnen vormen voor fietsers.

Opgelaaid
Door de toenemende wind is de smeulende brand zondagavond opgelaaid bij de Helenaveenseweg-Soemeersingel. Door de wind kwam er zuurstof bij en ging het materiaal gloeien, waardoor er ook vlammen ontstonden. De brandweer is gealarmeerd en is met vier blusvoertuigen ter plaatse gegaan. Ze hebben het vuur bestreden, maar het smeulen gaat door. Het kan ook de komende dagen bij harde wind zo zijn dat de brand oplaait. Staatsbosbeheer houdt de situatie goed in de gaten en probeert waar mogelijk de smeulende brand nat te houden, met hulp van een aannemer.

Foto: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen