12.8 C
Deurne
dinsdag 30 april 2024
Home- DeurnePresentatie onderzoeken brand Deurnese Peel via livestream

Presentatie onderzoeken brand Deurnese Peel via livestream

De resultaten van de drie onderzoeken die werden gedaan naar de grote brand die in dit voorjaar uitbrak in de Deurnese Peel, worden donderdag 19 november om 16.00 uur via een livestream gepresenteerd.

Bij deze grootste natuurbrand in Nederland werden 710 hectare natuurgebied verwoest, woningen moesten worden ontruimd en het vuur had grote impact op de bewoners en ondernemers in het gebied door onder meer wekenlange rookoverlast en de dreiging dat het vuur zich in de richting van woningen of ondernemingen zou verspreiden.

Onderzoeksrapporten
De onderzoekers van de drie onderzoeken zullen tijdens de presentatie hun bevindingen toelichten. In de livestream bieden zij hun onderzoeksrapporten aan de drie opdrachtgevers aan; de gemeente Deurne, veiligheidsregio Brabant-Zuidoost en de provincie Noord-Brabant. Daarna geven burgemeester Hilko Mak, directeur Petra de Kam van veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, gedeputeerde Elies Lemkes-Straver en Commissaris van de Koning Ina Adema van provincie Noord-Brabant een eerste reactie op de onderzoeksrapporten.

Vragen stellen
Na de presentatie worden de onderzoeksrapporten en de belangrijkste bevindingen en conclusies ook gedeeld via de website deurne.nl. Hier is dan ook een vragenformulier te vinden waar geïnteresseerden vragen kunnen stellen over de onderzoeken, de resultaten en de vervolgstappen.

De presentatie wordt donderdag 19 november tussen 16.00 en 17.00 uur vanuit het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch via een livestream verzorgd die je hieronder kunt bekijken.

Om een indruk te krijgen van het gebied na de brand, kun je hier een 360 graden panorama en dronebeelden bekijken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen