13.9 C
Deurne
dinsdag 1 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneEric Krijnders van Scouting St. Jozef Deurne ontvangt Gouden Oehoe

Eric Krijnders van Scouting St. Jozef Deurne ontvangt Gouden Oehoe

Voor zijn jarenlange inzet in de scoutingwereld op regionaal, nationaal en internationaal niveau, heeft Eric Krijnders van Scouting St. Jozef afgelopen donderdag de Gouden Oehoe ontvangen. De voorzitter van de Deurnese vereniging reikte de onderscheiding van Scouting Nederland uit aan Krijnders. De Gouden Oehoe is één van de vier waarderingstekens die je kunt krijgen van de nationale scoutingorganisatie.

“Na al deze jaren van inzet, was het voor Eric tijd voor een welverdiende erkenning van zijn vrijwilligerswerk. Hij is een graag gezien persoon in onze vereniging”, meldt Scouting St. Jozef. Krijnders startte zijn scouting-carrière in 1993 toen hij lid werd van de club in Deurne. Na het doorlopen van alle speltakken, trad hij in 2002 toe tot de leiding van Scouting St. Jozef waar hij tot op de dag van vandaag bij actief is.

World Scout Jamboree
In de jaren bij de vereniging heeft hij met veel  verschillende groepen gewerkt, nieuwe leidinggevenden opgeleid en tal van activiteiten en kampen georganiseerd. Eric was ook te vinden bij de Regionale Scouting Wedstrijden en is lid van de Landelijke vrijwilligerspool. Komende zomer gaat hij zijn vierde internationale reis maken met de scouting. Eric gaat dit jaar naar de World Scout Jamboree in Zuid-Korea als staflid. Andere landen waar hij met de scouting mee naartoe reisde, waren Japan in 2015, IJsland in 2017 en de USA in 2019.

De waarderingstekens zoals die van Eric Krijnders worden na aanvraag van de lokale scoutingorganisatie en goedkeuring door de beoordelingscommissie, toegekend door Scouting Nederland. Bij Scouting St. Jozef werd de onderscheiding deze week uitgereikt bij de seizoenafsluiting van de vereniging in Deurne.

Lees ook: Deurnese tieners van Scouting St. Jozef gaan naar World Scouts Jamboree in Zuid-Korea

Foto: Scouting St. Jozef Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen