13.9 C
Deurne
dinsdag 1 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneEigenaar en chef-kok George Stefanou van Grieks restaurant Kreta overleden

Eigenaar en chef-kok George Stefanou van Grieks restaurant Kreta overleden

Er zijn in Deurne waarschijnlijk maar weinig mensen die niet ooit van zijn kookkunsten hebben geproefd in de Griekse restaurants Kreta en Rhodos; chef-kok George Stefanou. Hij overleed vorige week woensdag op 68-jarige leeftijd na een zware strijd tegen kanker.

Stefanou was eigenaar en chef-kok van Grieks specialiteitenrestaurant Kreta in de Molenstraat in Deurne en runde daarvoor met zijn zwager ook restaurant Rhodos in de Raadhuisstraat.

Oichalia
Afgelopen donderdag werd George Stefanou naar zijn laatste rustplaats in het Griekse Oichalia gebracht, waar een ceremonie plaatsvond in de Heilige kerk van Agios Nikolaos Oichalia. Aansluitend vonden de uitvaartdienst en begrafenis plaats op de Oichalia-begraafplaats. Het team van restaurant Kreta meldt dat er veel verdriet is om het verlies van hun oprichter.

Eerste Griekse restaurant
George Stefanou verliet Athene op 14-jarige leeftijd om in Hamburg ervaring op te doen in een Grieks restaurant. Hij kwam daarna in Nederland terecht waar Stefanou in 1978 in Utrecht het eerste Griekse restaurant in Nederland opende. Van daaruit verhuisde George samen met zijn zwager naar Deurne, waar zij restaurant Rhodos overnamen. Later werd in de Molenstraat door Stefanou een tweede Grieks-mediterraans restaurant in Deurne geopend met de naam Kreta, ook hier was hij actief als chef-kok.

George Stefanou laat zijn vrouw Amalia, kinderen Stefanos Stefanou en Annemieke Berden, Eleni Stefanou en Georgios Vakuftsis, kleinkinderen Dimitris en Georgios Vakuftsis, Amalia en Georgios Stefanou, broers en zussen, familieleden en vrienden achter.

Foto: Restaurant Kreta Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen