24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneVliegoefeningen met Apache- en Chinook-helikopters boven de Peel

Vliegoefeningen met Apache- en Chinook-helikopters boven de Peel

Defensie gaat deze maand op drie dagen boven de Peel oefenen met Apache-gevechtshelikopters en Chinook-transporthelikopters. Bij de trainingen wordt er volgens Defensie naar gestreefd om met de helikopters niet meer geluid te veroorzaken dan strikt nodig: “Het is alleen niet mogelijk om iedere vorm van geluid te voorkomen.”

Op donderdag 8 augustus is er overdag een vliegoefening die is bedoeld als kwalificatietraining voor nieuwe piloten op de Apache-gevechtshelikopters. De toestellen waarmee die dag wordt gevlogen komen van de Vliegbasis Gilze-Rijen.

De Apache wordt ingezet voor verkenningen, beveiliging van grondtroepen en transporthelikopters, het escorteren van konvooien en het uitschakelen van gronddoelen. Daarnaast ondersteunen Apaches ook het ministerie van Justitie, bijvoorbeeld bij het zoeken naar vermiste personen en achtervolgen van overvallers.

De tweede oefening vindt overdag plaats op maandag 12 en dinsdag 13 augustus op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. Militairen van speciale eenheden trainen dan met behulp van twee Chinook-transporthelikopters om wegvoertuigen staande te houden.

Deze toestellen kunnen snel grondtroepen, materiaal, wapens en andere voorraden vervoeren. Ook wordt de Chinook ingezet bij gewondenvervoer, zoek- en reddingsacties en brandbestrijding. Ook van deze helikopters is de standplaats Vliegbasis Gilze-Rijen.

Foto’s: Defensie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen