24.3 C
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- St. JozefparochieSJVV kan geen vuist maken tegen sterk spelend Maarheeze (3-0)

SJVV kan geen vuist maken tegen sterk spelend Maarheeze (3-0)

De ene week is de andere niet. Dat bleek afgelopen zondag in Maarheeze, toen de roodwitten een nederlaag moesten slikken en gezien het spelbeeld was hier niks aan af te dingen. Vanaf het begin af aan kon SJVV geen vuist maken tegen een sterk spelend Maarheeze en stond er aan einde van de wedstrijd een terechte 3-0 op het scorebord.

Wedstrijd verslag door Ron van der Werf

De bal was veelvuldig in de handen van de tegenpartij en als SJVV zelf de bal had, was het te slordig en dus vaak van korte duur. Toch kregen ze niet eens veel kansen tegen. Het waren vooral voorzetten die te hard waren en over alles en iedereen heen vlogen of voorzetten die te zacht waren en zo bij keeper Bodhi van Selow in de handen vlogen. Ook afstandsschoten waren niet besteed aan de voorwaartsen van Maarheeze. Het was dus een eerste helft waarin de kansen zeer schaars waren.

Foutje achterin
Vlak voor rust werd de ban toch gebroken en was het een foutje achterin bij SJVV dat de gastheren op voorsprong zette. Voor SJVV waren er wel wat kansjes, maar het zat zondag ook wat dat betreft tegen. Met een 1-0 ruststand gingen beide ploegen aan de ijskoude ranja.

Direct na de onderbreking bleken de teams wat meer aan elkaar gewaagd. SJVV was feller en secuurder in de balbehandeling. Dat resulteerde in een behoorlijke kans voor Daan Bouwmans, maar hij vond de keeper op zijn weg. Daarna kreeg Maarheeze weer meer grip op de wedstrijd en halverwege de tweede helft viel de beslissing, toen een opkomende middenvelder werd weggestoken in het zestienmetergebied en Bodhi van Selow kansloos liet.

Sprankje hoop
Mocht SJVV toen nog een sprankje hoop hebben gehad, werd dat een aantal minuten later helemaal teniet gedaan. De spits van Maarheeze kon geheel vrijstaand de bal mooi in de kruising koppen. Debutant Stijn Kuijpers kreeg ook nog een mogelijkheid om SJVV toch nog op het scorebord te krijgen, maar zijn inzet ging over de goal.

Het was zondag geen schiettent waarbij de score heel veel hoger uit had kunnen vallen, maar SJVV was ook niet bij machte om het vuur aan de schenen te leggen. Wat ook zeker geen schande is, gezien het feit dat Maarheeze al jaren bovenin meedoet in de vierde klasse.

Een leermoment dus, dat meegenomen moet worden naar komende zondag, als ZSV 2 op bezoek komt. SJVV maakt nog een kleine kans om door te gaan. Het moet dan ruim winnen en Milheezer Boys moet dan winnen van Maarheeze. Een kleine kans, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Daarnaast is volgende week ook de officiële seizoenopening op Sportprak De Dreef.