24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneDeurne vijf dagen lang middelpunt van paardensportwereld met internationale springwedstrijden

Deurne vijf dagen lang middelpunt van paardensportwereld met internationale springwedstrijden

Het terrein van Green Valley Estate aan de Bruggensweg in Deurne is vanaf komende woensdag weer het middelpunt van de paardensportwereld met de prestigieuze internationale springwedstrijd CSI Deurne. Springruiters van over de hele wereld komen naar het voormalige terrein van NHB Deurne om deel te nemen aan diverse competities.

De ruiters gaan zich meten in drie categorieën: CSI1*, CSI2*, en CSIYH1*, waarbij zowel jonge paarden als ervaren springers in actie komen.

Grand Prix
Hoogtepunt van de wedstrijden in Deurne is de Grand Prix 1.45m op zondagmiddag 22 september, waarbij wordt gestreden om een prijzenpot van 28.000 euro. Voorafgaand aan de start vindt op dinsdag de keuring plaats. Hierbij wordt gecontroleerd of de paarden fit genoeg zijn om deel te nemen aan de competitie.

Naast de topsport is er op zondagochtend om 10.00 uur ook ruimte voor jong talent tijdens het SoSo Bixie Plus Event. Dit evenement biedt kinderen van 4 tot 12 jaar een unieke kans om op een veilige en laagdrempelige manier kennis te maken met de ponysport.

Lees ook: Duizenden kinderen maakten kennis met paardenwereld bij lessen van Solange Hermans

Tijdens het paardensportevenement is er op het terrein livemuziek en entertainment. Op zaterdagavond vindt om 19.00 uur een spectaculaire show plaats van het Trickriding Team The Future Guys. Deze getalenteerde jongeren voeren adembenemende stunts uit op speciaal getrainde westernpaarden.

BBQ-wedstrijd
Tegelijkertijd wordt bij Green Valley Estate van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september de jaarlijkse BBQ-wedstrijd van de Kansas City Barbecue Society (KCBS) gehouden. Teams uit verschillende landen strijden in vier categorieën om de titel van Grand Champion. Op zondag kunnen bezoekers tussen 12.00 en 14.00 uur de BBQ-gerechten ook zelf proeven. Veel van de teams delen na de jurering hun overgebleven vlees uit en geven uitleg over hun bereidingen.

De entree tijdens alle dagen is gratis. Green Valley Estate vind je aan de Bruggenseweg 11a in Deurne.

Foto: Green Valley Estate

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen