24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneDeurnese elektrische auto’s in het middelpunt van de belangstelling bij World Skills...

Deurnese elektrische auto’s in het middelpunt van de belangstelling bij World Skills in Lyon

Meer dan 1.500 jonge vakmensen uit ruim 65 landen kwamen afgelopen week samen in het Franse Lyon om mee te doen aan de WorldSkills. Een kampioenschap op het gebied van vakmanschap in onder andere bloem binden, lassen, metselen, web-technologieën en patisserie. Deelnemers in de categorie ‘automotive technology EV’ en ‘body electrical’ mochten hun ‘skills’ laten zien bij speciale auto’s die zijn gemaakt in Deurne.

“Wat gaaf om te zien; dat de hele wereldtop bezig is opdrachten uit te voeren in een wereldcompetitie, in de door ons ontwikkelde trainingsvoertuigen”, zegt Carlo Spreeuwenberg. In opdracht van Electude werd door zijn bedrijf een hybride-voertuig omgetoverd tot een leermiddel waarop hybride-, EV- en elektrotechniekmetingen en -opdrachten kunnen worden uitgevoerd.

Hele wereld
Het is niet het eerste voertuig dat Spreeuwenberg samen met zijn team op maat heeft gemaakt om te dienen als leermiddel voor automonteurs in opleiding. In zijn vakgarage Spreeuwenberg Automotive in Deurne worden auto’s niet alleen onderhouden en gerepareerd, maar worden bij Spreeuwenberg Engineering & Education ook monteurs opgeleid en worden leermiddelen ontwikkeld.

Al vele opleidingsinstituten in de hele wereld hebben het praktische oefenmodel uit Deurne aangeschaft. De elektrische auto’s worden gemaakt inclusief bepaalde storingen, om zo de monteurs van de toekomst op te leiden. Die komen volgens Carlo bij zo’n EV namelijk heel andere dingen tegen dan bij een auto met een benzine- of dieselmotor.

Trots
“Naarmate de elektrische voertuigindustrie groeit, zullen meer technici en monteurs speciale vaardigheden nodig hebben om de complexe elektrische componenten en software van elektrische voertuigen te begrijpen”, legt Spreeuwenberg uit. “Het ontwikkelen van elektronische leermiddelen in de vorm van voertuigen met een educatief doel, helpt bij deze ontwikkeling. Dat wij daaraan bij kunnen dragen, daar zijn we heel erg trots op.”

Lees ook: Supergespecialiseerde auto’s uit Deurne gaan de wereld over als lesmateriaal

Foto’s: Spreeuwenberg Engineering & Education

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen