18.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneDefinitief geen McDonald’s in Deurne; fastfoodketen trekt bezwaar tegen beslissing college in

Definitief geen McDonald’s in Deurne; fastfoodketen trekt bezwaar tegen beslissing college in

McDonald’s ziet toch af van het voornemen om een vestiging met drive-thru aan de Milhezerweg 2 in Deurne te bouwen. Begin augustus diende de projectontwikkelaar nog een bezwaar in tegen het collegebesluit om geen omgevingsvergunning toe te kennen voor de bouw, maar na een gesprek met gemeente Deurne heeft het bedrijf besloten om het bezwaar in te trekken.

Daarmee is de ontwikkeling van een nieuwe vestiging op deze locatie nu definitief van de baan en kunnen de bewoners van de Walsberg weer opgelucht ademhalen. McDonald’s meldt dat het op dit moment ook geen concrete plannen heeft voor een vestiging op een andere plek in de gemeente.

Wethouder Marjan Vrijnsen-De Corte: “Door onze contactpersoon bij McDonald’s is bevestigd dat de fastfoodketen, mede naar aanleiding van het gesprek dat ikzelf en wethouder Tom Oomen hebben gehad met McDonald’s, nu afziet van de bouw van een nieuwe vestiging op deze locatie en dat zij hun overeenkomst met de projectontwikkelaar hebben opgezegd.

Wat eventuele alternatieve toekomstmogelijkheden voor het pand van Zaal van de Putten aan de Milhezerweg zijn, is nog onduidelijk. “Ik ga op korte termijn graag het gesprek aan met de grondeigenaar van de locatie aan de Walsberg om mogelijkheden tot een meer passende bestemming op deze locatie te verkennen”, aldus Vrijnsen-De Corte.

De komst van een McDonald’s deed veel stof opwaaien in de Walsberg. Wijkbewoners vreesden voor onder meer de toename van verkeer op de toch al drukke Milhezerweg, maar ook voor afval in de wijk en andere overlast. In februari werd een protestactie gehouden door de buurtbewoners. Deze bleef niet onopgemerkt, want zelfs de regionale en landelijke media kwam met tv-teams een kijkje nemen in de Walsberg.

Lees ook: Nieuwsdossier – McDonald’s in de Walsberg

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen