23.8 C
Deurne
vrijdag 20 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met Nora Hoogers

Tijdens de stemperiode van Rabo ClubSupport geven we je met een aantal interviews met DMG-vrijwilligers een kijkje achter de schermen bij de lokale omroep van Deurne. Van dj’s tot technici en van bestuursleden tot fotografen vertellen hun verhaal en leggen uit waarom het belangrijk is dat je stemt op DMG bij Rabo ClubSupport.

Je kunt nog tot en met dinsdag 24 september stemmen via de Rabo App of op de website van de Rabobank, door in te loggen op de bankomgeving. Vervolgens kies je voor de regio Peelland Zuid en selecteer je DMG en breng je je stem uit.

We stellen bij de interviews met verschillende DMG-vrijwilligers telkens dezelfde tien vragen. Deze keer leggen we ze voor aan sidekick/presentatrice Nora Hoogers.

Wie ben je?
“Ik heet Nora Hoogers, ben 17 jaar en woon in Deurne. Ik heb twee zussen, waarvan er eentje ook bij DMG werkt als vrijwilliger.”

Waarom moeten mensen op DMG stemmen bij de Rabo ClubSupport?
“Voordat ik bij DMG aan de slag ging had ik ook niet in de gaten hoeveel werk er komt kijken bij het draaiende houden van een mediaorganisatie. Nu ik al een tijdje bij de omroep actief ben is het voor mij wel duidelijk geworden dat er een heel enthousiaste groep mensen elke dag van het jaar 24 uur per dag mee bezig is. Dat doen we met beperkte financiële middelen, dus jouw stem op DMG bij Rabo ClubSupport is zeer welkom. Met jouw steun kunnen we nog meer lokaal nieuws en andere mooie producties brengen.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Als sidekick regel ik gasten voor het radioprogramma Ramon On Air, maar ook kandidaten voor het spelletje ‘Trek aan de bel voor een frikandel’ en bereid ik verschillende onderwerpen voor. Het programma wordt gepresenteerd door Ramon van Hoek en ik vul hem dus eigenlijk aan in de radioshow. Daar sparren we voorafgaand aan de uitzending over, maar ook als het programma al live is op de radio. In mijn taak als sidekick geef ik vooral ruimte aan de vrouwelijke invalshoek bij de onderwerpen en het lokale nieuws dat we behandelen. Op die manier kan een bredere groep luisteraars zich identificeren met de meningen die ze horen op de radio bij DMG.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“In normale weken is dat zo’n drie uur per week. Twee uur voor de uitzending zelf en nog wekelijks ruim een uur voor de voorbereiding. Bij speciale uitzendingen komt het wel voor dat het wat meer wordt. We hebben bijvoorbeeld eens in de twee jaar tijdens het IJsfestijn DMG on Ice, waarbij we vier weken lang live radio maken vanaf de ijsbaan op de Markt in Deurne. Dan ben je echt wel wat meer tijd kwijt dan bij een gewone radio-uitzending. Dat komt omdat er dan veel omheen moet worden geregeld.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben al twee jaar actief als sidekick in de radioshow Ramon on Air. Eigenlijk ben ik er een beetje ingerold door een keer mee te kijken in de studio en vanaf dat moment is mijn betrokkenheid bij DMG steeds verder gegroeid. Dat ik juist bij deze omroep terecht ben gekomen heeft natuurlijk ten eerste te maken met dat ik ook in Deurne woon. Lekker dichtbij dus, maar dat zorgt er ook voor dat ik zeer betrokken ben bij alles waar we het over hebben op de radio. Voor mij zou het totaal niet logisch zijn om bijvoorbeeld bij een omroep in Helmond of Venray te beginnen. Daar heb ik niks mee en onze lezers, luisteraars en kijkers in Deurne ook niet!”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Elke week mee presenteren op de radio is sowieso al heel leuk. Verder zijn er dus vaak speciale thema-uitzendingen en locatie-uitzendingen van DMG Radio die nog eens extra gaaf zijn. Zoals die tijdens het IJsfestijn en ook de kermis. Ze hebben mij voor DMG Kermis Radio eens in de meest gevreesde attracties van de kermis gezet om die te ervaren terwijl ik live in de uitzending was te horen. Dat was echt heel bijzonder om mee te maken. Aan de ene kant beleefde je zelf plezier aan de attracties en aan de andere kant kon je tegelijkertijd het gevoel en de sfeer van de kermis overbrengen aan de luisteraars thuis.”

“Verder is het gewoon een heel leuke groep mensen bij DMG, die allemaal met de neuzen dezelfde kant op staan en allemaal hetzelfde willen; onze taak als lokale omroep van de gemeente Deurne zo goed mogelijk uitvoeren! Dat doen ze allemaal met hun eigen expertise en in de mate die past bij de rest van hun agenda. Met respect voor elkaar en een heleboel plezier. Dat merk je ook bij de bijeenkomsten die we achter de schermen hebben, zoals onlangs de jaarlijkse barbecue. Dat is super gezellig en het maakt niet uit wie je bent, welke leeftijd je hebt en of je nou bij de radio, nieuwsredactie of tv werkt; het is één team dat samen DMG tot een succes maakt.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“De mensen bij DMG werken elke dag heel hard om alles zo goed mogelijk te regelen. Dat doen we met een groep van vrijwilligers die daar dus elke dag tijd voor vrijmaken en dat vanuit een passie doen om een goede lokale omroep neer te zetten. Wat mensen ook moeten weten is dat DMG ervoor zorgt dat jonge mensen als ik enthousiast worden gemaakt voor het vak van bijvoorbeeld radio- of tv-presentator, technicus of in mijn geval journalist. Ik ben namelijk na de middelbare school mede door de ervaring bij DMG gestart met een opleiding journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ik hoop dat ik nog heel lang bij DMG werkzaam kan blijven en dat ik op een gegeven moment mijn eigen radioprogramma kan presenteren. Verder zou ik graag zien dat de organisatie zich nog verder professionaliseert. Daar zijn we al een tijdje mee bezig dankzij de subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ), waarmee we voor onze nieuwsredactie voortaan twee professionele parttime freelance-redacteuren kunnen betalen. Ook willen we het aantal platformen graag uitbreiden waarmee we de inwoners van Deurne bereiken. Zo starten we komende week met een samenwerking met een hele populaire podcast over voetbal, maar daar hoor je binnenkort wel meer over.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Verder spendeer ik mijn vrije tijd aan lezen, muziek luisteren en natuurlijk lekker uitgaan met mijn vrienden, zoals elke puber.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke zaterdag hoor je me van 16.00 tot 18.00 uur samen met Ramon van Hoek in Ramon On Air op DMG Radio. En wie weet later ooit een keer met een eigen programma of podcast; ‘stay tuned’!”

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen