12.6 C
Deurne
vrijdag 27 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneAlpacafarm in Walsberg weer stapje dichterbij; ‘Draagt bij aan toeristische en recreatieve...

Alpacafarm in Walsberg weer stapje dichterbij; ‘Draagt bij aan toeristische en recreatieve positionering van Deurne’

De komst van een alpacafarm in de Walsberg is deze week weer een stapje dichterbij gekomen met de goedkeuring van de gemeenteraad voor een aanpassing van het bestemmingsplan. Op het toekomstige terrein kunnen bezoekers wandelen met de dieren en zelfs overnachten in de buurt van de alpaca’s.

De initiatiefnemer wil bij de kruising van de Kwadestaartweg en Goorweg in Deurne een plek creëren waar mensen op een sociale, educatieve en recreatieve manier kennis kunnen maken met de dieren. Het college liet twee jaar geleden al weten positief te staan tegenover het plan: “De niet meer in gebruik zijnde glasopstanden worden gesloopt en er komt een niet-alledaags bedrijf, dat bijdraagt aan de toeristische en recreatieve positionering van Deurne voor in de plaats.”

‘Glamping’
Voor de alpacafarm wordt ook een horecagelegenheid met winkel gebouwd en er worden enkele voederplaatsen aangelegd. Een bestaand bijgebouw wordt gebruikt als recreatieverblijf. Daarnaast is er ruimte voor zes ‘glamping’-tenten op het terrein. De term ‘glamping’ is een combinatie van de woorden ‘glamour’ en ‘camping’ en wordt gebruikt voor kamperen in de natuur, maar dan in een accommodatie met de nodig luxe.

Voorheen was op de locatie een glastuinbouwbedrijf gevestigd. Van de oude glasopstanden is inmiddels 75 procent gesaneerd. De nog aanwezige tuinbouwloods en kassen worden ook afgebroken.

Extra groen
De gemeente ziet de komst van de alpacafarm als een goede ontwikkeling van het buitengebied: “Naast de ruimtelijke kwaliteitswinst die dit oplevert, vindt een extra kwaliteitsbijdrage plaats door aanplant van extra groen op de locatie. Hiermee wordt invulling gegeven aan de Nota kwaliteitsverbetering landschap en wordt een positieve bijdrage geleverd aan de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse.”

Nu de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan heeft goedgekeurd wordt het zes weken ter inzage gelegd. In die periode kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State nog beroep worden aangetekend. Als er geen bezwaren worden ingediend treedt het bestemmingsplan in werking en kan de initiatiefnemer definitief starten met de alpacafarm in de Walsberg.

Lees ook: Gemeente Deurne positief over plannen voor alpacafarm in Walsberg

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen