13.7 C
Deurne
donderdag 3 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- LiesselGemeente start met cameratoezicht aan het Zand in Liessel: ‘Serieuze dreigementen gericht...

Gemeente start met cameratoezicht aan het Zand in Liessel: ‘Serieuze dreigementen gericht op de opvanglocatie’

Gemeente Deurne is uit veiligheidsoverwegingen begonnen met cameratoezicht aan het Zand en de Talingweg in Liessel. Er zou in de omgeving al maanden sprake zijn van overlast. Ook hebben er diverse incidenten plaatsgevonden en zijn er serieuze dreigementen geuit richting de opvanglocatie in de buurt, waar sinds vorige week dertig minderjarige asielzoekers verblijven. Dit blijkt uit informatie in de bekendmaking van de Algemene plaatselijke verordening (APV), die nodig is voor het plaatsen van de camera’s.

Om tot de beslissing te komen voor het vastleggen van videobeelden bij de COA-locatie in Liessel heeft er vorige week donderdag een lokaal driehoeksoverleg plaatsgevonden tussen de politiechef, officier van justitie en burgemeester.

Breder pakket maatregelen
Hierbij is ingestemd met het inzetten van het tijdelijk cameratoezicht. “Het is een onderdeel van een breder pakket van maatregelen ter vergroting van leefbaarheid en veiligheid en ter handhaving van de openbare orde en veiligheid in die buurt”, aldus de gemeente.

De bedoeling is om de videobewaking toe te passen tot 30 december van dit jaar. De gemeente zegt dat de duur van het toezicht en omvang van het gebied dat wordt gemonitord, proportioneel zijn in relatie tot het beoogde doel. Dit streven wordt door de gemeente omschreven als: ‘Het voorkomen van wanordelijkheden en van strafbare feiten’.

‘Problematiek zwaarder dan individuele belang’
In relatie tot de privacywetgeving meldt de gemeente in de APV: ‘De belangen van openbare veiligheid in het gebied wegen gezien de problematiek zwaarder dan het individuele belang van de burgers.’

Na zes weken wordt het gebruik van de camera’s door de betrokken partijen geëvalueerd. Dan wordt duidelijk of het tijdelijke cameratoezicht wordt verlengd of wordt gestopt.

Lees ook: Nieuwsdossier – Asielopvang in Liessel

Foto’s: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen