13.1 C
Deurne
donderdag 3 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneOrganisaties in Deurne werken samen aan valpreventie: ‘Mooie start van een waardevol...

Organisaties in Deurne werken samen aan valpreventie: ‘Mooie start van een waardevol traject’

Maar liefst 38 procent van de 65-plussers in Deurne heeft een verhoogd risico om te vallen. Reden voor een aantal organisaties in de gemeente om voorafgaand aan de valpreventieweek samen te komen en te onderzoeken hoe zij het valrisico in Deurne kunnen verminderen. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat samenwerking tussen de diverse zorg- en welzijnsorganisaties de sleutel is om dit thema effectief aan te pakken in onze gemeente.

Vorige week vrijdag kwam de groep ketenpartners samen om te kijken hoe zij vanuit verschillende disciplines kunnen bijdragen aan het gezamenlijke doel. “Valincidenten hebben vaak verstrekkende gevolgen voor de gezondheid en zelfredzaamheid van ouderen. Daarom is het van groot belang om hen te informeren en te trainen om vallen te voorkomen”, zeggen de samenwerkende Deurnese organisaties.

Het valpreventieproject is een landelijk initiatief dat in iedere gemeente wordt uitgerold. In Deurne zijn de eerste stappen nu gezet. LEV Deurne brengt als projectcoördinator de verschillende partijen samen en zorgt voor een gestroomlijnde aanpak. “De bijeenkomst liet zien dat samenwerking binnen de gemeenschap niet alleen mogelijk is, maar ook krachtig en inspirerend kan zijn”, vertelt Ineke van der Velden van de LEVgroep.

De betrokken ketenpartners bleken vol vertrouwen over de mogelijkheden om samen een breed aanbod van voorlichting en training te bieden. De focus ligt hierbij op een persoonlijke en toegankelijke benadering voor ouderen. “Met deze eerste succesvolle bijeenkomst ligt de weg open om in Deurne het aantal valincidenten structureel te verlagen. Het is een mooie start van een waardevol traject”, zegt Van der Velden.

De komende maanden starten de eerste informatiebijeenkomsten. Op woensdag 30 Oktober vindt de eerste pilot plaats in Liessel. In 2025 volgen er op diverse plekken in de gemeente Deurne een aantal informatieavonden en trainingen, waarbij ouderen worden geholpen om actief en veilig te blijven.

Foto: LEVgroep Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen