13.3 C
Deurne
zaterdag 5 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneInformatiebijeenkomst over 330 nieuwe woningen in wijk De Grote Bottel

Informatiebijeenkomst over 330 nieuwe woningen in wijk De Grote Bottel

De gemeenteraad heeft vlak voor de zomervakantie groen licht gegeven voor de bouw van ongeveer 330 koop- en huurwoningen in het gebied De Grote Bottel, dat ligt tussen de Binderendreef, Vlierdenseweg en Industrieweg in Deurne. Woensdagavond 16 oktober houdt de gemeente een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden, waarbij uitleg wordt gegeven over het woningaanbod, de openbare ruimte, het verkeer en parkeren in het plangebied.

Ook wordt er toelichting gegeven over wat er is gebeurd met de feedback die is opgehaald tijdens eerdere informatieavonden op 17 en 25 april. “Deze opmerkingen zijn meegenomen in de verdere planvorming. Er is tijdens deze informatieavond nog geen specifieke (verkoop)informatie over de nieuwbouw woningen beschikbaar. Deze avond gaan wij in op de grote hoofdlijnen en belangrijke aspecten bij de nieuwe gebiedsontwikkeling”, zegt de gemeente.

De gemeente Deurne, Bergopwaarts en AM willen bij het project De Grote Bottel het landbouwterrein omvormen tot een duurzame leefomgeving voor jong en oud. De 330 woningen die er komen te staan variëren van sociale huur/koop tot vrije kavels en van appartementen en rijwoningen tot vrijstaande woningen.

De gemeente verwacht dat in het laatste kwartaal van 2024 kan worden begonnen met de planologische procedure voor de nieuwbouw: “Bij een optimaal verloop van de procedure, kan de verkoop van de eerste fases eind 2025 worden gestart. De bouw van de eerste woningen wordt vervolgens verwacht vanaf begin 2026.”

De informatieavond vindt woensdagavond 16 oktober van 19.00 tot 20.30 uur plaats in het Huis voor de Samenleving aan de Markt in Deurne. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@grotebottel.nl, onder vermelding van je naam, mailadres en het aantal personen waarmee je naar de bijeenkomst wilt komen.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen