17.1 C
Deurne
maandag 7 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneSV Deurne behaalt eerste punt van seizoen in wedstrijd tegen Boekel Sport...

SV Deurne behaalt eerste punt van seizoen in wedstrijd tegen Boekel Sport (3-3)

Voorafgaand aan de wedstrijd ging iedereen in Deurne er vanuit dat zondagmiddag de eerste driepunter tegen promovendus Boekel Sport aanstaande was, een positieve midweekse oefenwedstrijd en trainingen lieten zien dat het team van coach Frank Teeuwen er klaar voor was. Maar niets was minder waar; met een eindstand van 3-3 mochten de blauwwitten zich in de handen wrijven met het behalen van één punt.

Vanaf het eerste begin was de Deurnese ploeg slordig en onzeker aan de bal. Het zelfvertrouwen sloeg al snel de bodem in toen linksbuiten Yanick Groenendaal van de bezoekers op links vrij kon uithalen, de bal met effect in de rechterbovenhoek krulde en doelman Peter Strijbosch kansloos en zonder reactie liet: 0-1 na vijf minuten.

Niet wakker
De thuisclub leek echter nog niet wakker geschud, want bij de volgende counter minder dan tien minuten later, was het dezelfde speler die ditmaal een puntertje produceerde en de bal tergend langzaam in de rechterbenedenhoek deed verdwijnen: 0-2.

SV Deurne probeerde iets terug te doen en er kwamen kleine kansjes, maar het leek alsof de ploeg al het zelfvertrouwen kwijt was en hierdoor bleef Boekel Sport gemakkelijk op de been en lukte het zelfs nog enkele gevaarlijke counters te produceren. Bij één van die counters kon Mark Louwers zijn tegenstander slechts ten koste van een gele kaart van het volgende doelpunt afhouden.

Goudhaantje Groenendaal
De treffer van Boekel Sport kwam toch nog in de 45ste minuut, toen goudhaantje Groenendaal sneller was dan Louwers. Een misverstand in de Deurnese defensie kon gemakkelijk worden afgestraft met 0-3 en dat maakte Groenendaal de maker van een zuivere hattrick. Verdwaasd verdwenen de spelers van SV Deurne naar de kleedkamer, zo’n totale off-day en een hopeloze achterstand.

Tijdens de rust gaf niemand nog een cent voor de kansen van de thuisclub. Alleen ‘good-old’ Henry Schaefer wist te melden dat een wedstrijd nu eenmaal negentig minuten duurt en dat er wel gekkere dingen op een voetbalveld gebeurd zijn. En ja hoor, SV Deurne bracht middenvelder Joost Gerrits in de ploeg voor Willem van der Meer en deed achterin wat positionele wisselingen.

Treffer Van der Werf
Het leverde in de eerste 10 minuten na de rust wel kansen, maar nog geen doelpunten op. Dit veranderde in de 58ste minuut, toen Stefan van der Werf de bal na aarzelend uitkomen van doelman Merks in de voeten kreeg, Van der Werf aarzelde niet en schoof de 1-3 binnen.

Dit was het sein om er nog een tandje bij te zetten. SV Deurne werd sterker en bij Boekel Sport sloop de onzekerheid binnen. Aanval na aanval werd opgezet maar het ontbrak aan precisie bij de laatste pass. Dit veranderde toen Rens Joosten vanaf links het strafschop gebied binnen soleerde en onderuit gehaald werd. De voortreffelijk leidende scheidsrechter Janssen aarzelde geen moment; penalty voor de thuisclub. Een klusje voor Stefan van der Werf, hij schoot onberispelijk binnen. Zijn tweede zondag en de aansluiting 2-3.

Oliedomme overtreding
Met nog ruim 20 minuten op de klok begon het team en ook de Deurnese aanhang op nog meer te hopen. Maar die hoop werd in de 76ste minuut de bodem ingeslagen toen Mark Louwers zijn tweede geel kreeg en dus rood, na een oliedomme overtreding op de middellijn. SV Deurne met 3-2 achter en vanaf nu met tien man. Coach Frank Teeuwen bracht met Thijs Matheij en Jasper Aarts verse krachten in het veld, maar de tegenstander kreeg natuurlijk weer geloof en werd met enkele counters toch weer gevaarlijk.

Gelukkig hielp doelman Merks de thuisclub weer een handje toen hij in de 84ste minuut hands maakte buiten het gebied. Hij kreeg geel (en geen rood ) omdat het hier niet ging om een doelpoging, maar natuurlijk wel een vrije trap. Gert Swinkels zette zich achter de bal en terwijl iedereen op een hoge voorzet rekende, joeg hij de bal werkelijk schitterend rechtstreeks in de linkerbovenhoek: 3-3 en wellicht toch nog een puntje.

Zeer teleurgesteld
Beide moegestreden teams probeerden nog de volle buit binnen te halen, maar na 95 minuten was het over en uit. De thuisclub keek enerzijds opgelucht terug op de wedstrijd wat betreft de late gelijkmaker en anderzijds natuurlijk zeer teleurgesteld over de abominabel slechte eerste helft. De bezoekende club verliet het veld vooral geschokt doordat ze een 3-0 voorsprong uiteindelijk tegen tien man uit handen gaven.

Voor coach Frank Teeuwen deze week volop werk aan de winkel, want aanstaande zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen EFC Eersel op het programma en een schamel puntje en de laatste plek na drie wedstrijden is SV Deurne onwaardig en vraagt om onmiddellijke verbetering.