13.5 C
Deurne
donderdag 24 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen UDI'19; bekerduel met tegenstander van formaat

Voorbeschouwing SV Deurne tegen UDI’19; bekerduel met tegenstander van formaat

Voor het vaandelteam van SV Deurne staat er aanstaande zondag een bekerwedstrijd tegen UDI’19 (Uitspanning Door Inspanning) op het programma. Een tegenstander van formaat. De bezoekers uit Uden zijn namelijk de huidig lijstaanvoerder van de Vierde Divisie C, en spelen al sinds het seizoen 2010-2011 structureel op Hoofdklasse-/Divisie-niveau.

In deze periode kwamen de Udenaren bovendien nog twee seizoenen uit in de Derde Divisie B, oftewel het vierde niveau van het Nederlandse voetbal. Daarnaast is de club met om en nabij 1.700 leden een van de grootste voetbalverenigingen van het land. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in officieel verband troffen, dateert van 1 februari 2015. Destijds zegevierden de blauwwitten met het kleinst mogelijk verschil door een rake vrije trap van Roy Tulmans.

Koploper
Met tweeëntwintig punten uit negen gespeelde competitiewedstrijden gaan de manschappen van hoofdtrainer Niels van Casteren momenteel fier aan kop. De Tricolores beleefden een pikstart aan het seizoen en wisten de eerste zes wedstrijden allemaal in winst om te zetten. Met name de 7-1 thuiszege op RKSV Nuenen was gedurende deze succesvolle reeks zeer indrukwekkend. In speelronde zeven verloor UDI’19 voor de eerste maal en bleek AWC nipt te sterk.

De ploeg herpakte zich echter het daaropvolgende weekend direct, en boekte een overtuigende overwinning op bezoek in Valkenswaard tegen de plaatselijke SV. Afgelopen zaterdagavond werd tot slot nog met 3-3 gelijkgespeeld in de thuiswedstrijd tegen SV Venray. Doordat naaste achtervolger RKSV Groene Ster een dag later niet verder kwam dan een puntendeling met opponent MASV, behielden de Udenaren de koppositie.

KNVB Beker
UDI’19 kwam eerder dit seizoen ook nog tweemaal uit in het KNVB-bekertoernooi. Begin september wisten de Tricolores Hollandia in Hoorn na verlenging uit te schakelen, maar enkele weken later verloor de ploeg op het eigen Sportpark Parkzicht van derdedivisionist VV Eemdijk en strandde zodoende in de laatste ronde voordat de betaald voetbalclubs zouden instromen.

In de personen van Lowie van Zundert en Jan van de Haterd herbergt UDI’19 twee buitengewoon doelgerichte aanvallers, en met ieder zeven competitietreffers bewijzen beide heren erg makkelijk het net te kunnen vinden. Een stevige maar bovenal mooie uitdaging voor de Deurnese defensie om beide heren deze zondag van scoren af te houden.

Aantrekkelijk affiche
Net zoals afgelopen jaargang mogen de mannen van Frank Teeuwen het dus opnieuw tegen een sterke tegenstander opnemen in de tweede ronde van de districtsbeker. Vorig jaar verloor een strijdbaar en passievol spelend Deurne met 2-1 van vierdedivisionist RKSV Wittenhorst. Toen weerde het Deurnese vaandelteam zich kranig en bewees het in die wedstrijd bovendien zich goed te kunnen meten met een tegenstander van een hoger kaliber.

In de wetenschap dat bekerwedstrijden vaak wedstrijden op zich zijn, en dat de blauwwitten middels twee opeenvolgende competitieoverwinningen de laatste weken aardig op dreef zijn, kan het zo maar eens een interessante en spannende krachtmeting gaan worden.

Scheidsrechter Niels Cremers heeft aankomend weekend de leiding over het Brabants bekeronderonsje en hij wordt daarbij vanuit de KNVB geflankeerd door zijn assistenten Luc Scheijven en Bart Wilbers. Aanvang wedstrijd is om 14.30 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen