22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneAan de slag met betere levensstijl tijdens vele workshops bij Kei Gezond...

Aan de slag met betere levensstijl tijdens vele workshops bij Kei Gezond Festival

Bij het Kei Gezond Festival presenteren zaterdag ruim dertig organisaties op het gebied van gezondheid zich op verschillende plaatsen in het centrum van Deurne. Daarbij worden er ook van 10.00 tot 17.00 uur verschillende workshops gegeven in Cultuurcentrum Deurne en het Huis voor de Samenleving. Bezoekers kunnen hierbij meteen aan de slag gaan met een gezondere levensstijl.

Het Deurnes Gemengd Koor (DGK) is van 10.00 tot 14.00 uur aanwezig in het Huis voor de Samenleving op de Markt in Deurne. Leden geven informatie over het koor en de zangworkshop op 12 oktober, waar deelnemers zich nu al voor in kunnen schrijven.

Bewegingsprogramma
Tegelijkertijd worden er zaterdag in de kelder van Cultuurcentrum Deurne verschillende workshops gehouden die te maken hebben met beweging. Onder de naam Sportief Bewegen Deurne biedt gediplomeerd bewegingsdocent Maria van Eijk een aantal bewegingsprogramma’s aan. Tijdens de workshop van 10.15 tot 11.15 uur komen verschillende bewegingsoefeningen uit haar programma’s met de nadruk op valpreventie aan bod. Voor deze workshop is aanmelden via deze link verplicht en zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar

Dansen
De workshop Ouder-Kind Dans is bedoeld voor (groot)ouders, tantes/ooms of oppassen en hun kind(eren) die samen de verbinding aan willen gaan. “Het is zo mooi om samen met je kind dans te mogen ervaren. Dans en bewegen op muziek is namelijk een natuurlijk gevolg, en dat laten vooral onze kinderen ons in deze lessen zien. Zij genieten van dans en jij bent als ouder daar zelf onderdeel van”, vertelt Sanne van Heugeten van Dansatelier Deurne. Tijdens de workshop met als thema ‘Jimmie is SPORTief’ gaat ze samen met de deelnemers de rijke fantasiewereld bezoeken van kinderen. De workshop start om 11.30 uur en duurt tot 12.15 uur. Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Workout
Voor wie houdt van dansen en eens flink wil bewegen, is er de workshop Dansworkout 25+. Van 12.30 tot 13.30 uur laat Sanne van Heugten van Dansatelier Deurne de deelnemers kennismaken met verschillende danscombinaties, swingende choreografieën en spierversterkende oefeningen op muziek. Aanmelden kan via deze link.

Senioren
De workshop Fit en Gezond (60+) wordt gegeven door oud-gymnastiekdocent Rinus Pecht. Hij besteedt aandacht aan meerdere fysieke activiteiten met als doel het brein actief te houden, zoals Aerobe-activiteiten, kracht- en evenwichtsoefeningen en coördinatieoefeningen, specifiek gericht op senioren. “We oefenen het jongleren met doekjes door een opbouw met kleine leerstapjes. Het lukt iedereen! We gebruiken dan vooral de linkerhersenhelft, de logische en analytische helft. Als het jongleren al een beetje lukt, ga je mogelijk meer en meer oefenen met behulp van de intuïtieve rechterkant van de hersenen”, vertelt Pecht. De workshop duurt van 15.15 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via deze link.

Maatjes
In de Peelzaal van het Huis voor de Samenleving vinden ook workshops plaats tijdens het Kei Gezond Festival. Deze hebben te maken met het thema: ontmoeten. Deurne voor Elkaar brengt de workshop Maatjes voor Elkaar. Dit is volgens de organisatie een gezellige ochtend waarbij je meerdere korte gesprekken met verschillende mensen voert om te kijken of er iemand bij is met wie je wat vaker zou willen afspreken. “We sluiten gezamenlijk af met iets lekkers. Geef je op en wees welkom! Er zijn geen kosten aan verbonden”, zeggen de vrijwilligers van Deurne voor Elkaar. Maatjes voor Elkaar start om 10.15 en duurt tot 13.00 uur. Aanmelden kan via deze link.

Mantelzorgers
Daarnaast is er van 13.30 tot 15.00 uur het Mantelzorgcafé. Mensen kunnen hier informatie inwinnen bij verschillende zorgprofessionals, zoals een mantelzorgmakelaar, onafhankelijke cliëntondersteuner, vertegenwoordigers van het zelfhulpnetwerk, wijkcoördinator en maatschappelijk werker. Ook zijn er medewerker van het Steunpunt Mantelzorg aanwezig om advies te geven. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze link.

Kookworkshop
De Arabische Kookworkshop die van 14.00 tot 16.00 uur plaatsvindt is inmiddels volgeboekt. De deelnemers gaan met elkaar op ontdekkingsreis door de verschillende Arabische Culturen. De dames van Culturele Vrouwengroep TULP leren je in de workshop welke ingrediënten je nodig hebt om een heerlijk hapje uit de Arabische keuken te kunnen serveren.

Mindfulness
De workshops met als thema ontspanning en gezondheid vinden tijdens het festival plaats in de conferentiezaal van Cultuurcentrum Deurne. Van 10.15 tot 11.15 uur wordt de workshop Mindfulness voor kinderen gegeven. Medewerker van Filia Fleur laten hierbij kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar kennis maken met mindfulness voor kinderen. De workshop is gericht op kinderen, maar ouders kunnen vrijblijvend aansluiten. Ervaring met mindfulness is niet nodig. Aanmelden kan via deze link.

Tai Chi
Annabel van Nunen van Aromabel geeft van 11.30 tot 12.30 uur de workshop Stoel Tai Chi. “We zitten in groepsvorm in een kring waar we door traagheid en herhalingen tot een zeer rustige staat verkeren en de stress van ons af laten glijden. Daarnaast creëren we respectvolle sociale contacten! Deze lesvorm is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk vanaf 10 tot 100 jaar”, zegt Van Nunen. Aanmelden kan via deze link.

Balans vinden
Bij de workshop Mindfulness Volwassenen krijgen de deelnemers een introductie in deze techniek. “Hoewel mindfulness zich niet specifiek richt op ontspanning, kan dit wel een prettig gevolg zijn. Dit is wat deelnemers zullen gaan ervaren door het verkennen van ademtechnieken en meditatie waarmee zij ontspanning zullen vinden in het moment”, zegt Bas van Goch. Hij is trainer en coach in mindfulness en bewustwording en biedt trainingen en evenementen aan die zoals Van Gogh het zelf omschrijft: ‘je helpen om bij jezelf te komen, beter om te kunnen gaan met de uitdagingen van de moderne wereld, balans te vinden, te ontspannen, en echt te verbinden met anderen.’ De workshop duurt van 13.00 tot 14.00 uur en aanmelden kan via deze link.

Spiegelen
Coach en Kindertol Verderkijker brengt de workshop De spiegel van je kind van 14.30 tot 15.30 uur. Deze is bedoeld voor volwassenen die leven of werken met kinderen, geraakt worden door gedrag van een kind én bereid zijn om in de spiegel te kijken. Aanmelden kan via deze link.

Teken je Kei Gezond
Van 15.45 tot 16.45 uur gaat Marlou van Veen van Zelluv InZicht met deelnemers van de workshop Teken je Kei Gezond aan de slag om op een creatieve manier te ontspannen. “Door ons hectische en snelle leven zijn we steeds minder bezig met hoe we ons voelen. Hierdoor kunnen er vele lichamelijke en psychische klachten ontstaan. Door elke dag even een moment te nemen om te voelen wat er vanbinnen bij je leeft kun je dit voorkomen”, legt Van Veen uit. Aanmelden voor haar workshop kan via deze link.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen