23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneBieb in Deurne genomineerd voor verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland

Bieb in Deurne genomineerd voor verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland

De bieb in Deurne maakt kans op de titel Beste Bibliotheek van Nederland. De vestiging in het Huis voor de Samenleving aan de Markt is één de vijf kanshebbers. Op 31 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt van de verkiezing die jaarlijks door het Bibliotheekblad wordt gehouden.

“We hebben de afgelopen jaren ontzettend hard gewerkt om te zorgen voor een mooie bibliotheek in Deurne die van betekenis is voor haar inwoners. Deze nominatie is de kroon op het werk van onze medewerkers”, zegt manager Maatschappelijke Bibliotheek Ank Mooren.

Warm hart
Naast Bibliotheek Deurne maken ook Bibliotheek Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Bibliotheek Marum, Bibliotheek Roden Centraal en Bibliotheek Raalte kans op de titel. “Van 1 tot en met 20 oktober kan iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt zijn stem uitbrengen”, melden de medewerkers van de Deurnese bieb. Samen met de stemmen van de vakjury wordt de winnaar bepaald.

Vorig jaar verhuisde de vestiging van Bibliotheek Helmond-Peel naar het Huis voor de Samenleving, het voormalige gemeentehuis. “We merken dat mensen de bibliotheek nu beter weten te vinden. We hebben veel nieuwe leden mogen verwelkomen sinds de verhuizing. We lenen ook meer boeken uit dan voorheen. Onze collectie komt veel beter tot haar recht in het Huis voor de Samenleving”, vertelt Mooren.

Grote stappen
Uit de jaarcijfers van Bibliotheek Helmond-Peel bleek dat in Deurne het aantal bibliotheekleden in 2023 was gestegen van 5.821 personen naar 6.297. De uitleen van boeken ging omhoog van 102.475 in 2022 naar 109.891 exemplaren vorig jaar. “We komen in Deurne van ver. We hebben de laatste jaren grote stappen kunnen zetten, met dank aan de betrokkenheid van de Deurnese scholen en de gemeente”, aldus directeur-bestuurder Robin Verleisdonk van Bibliotheek Helmond-Peel.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen