28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- HelenaveenAandacht voor woningoverval en moord op Jan van Mullekom in Bureau Brabant

Aandacht voor woningoverval en moord op Jan van Mullekom in Bureau Brabant

In het tv-programma Bureau Brabant wordt vandaag aandacht besteed aan de woningoverval in Helenaveen, waarbij bewoner Jan van Mullekom vorig jaar om het leven kwam. In het leegstaande huis van de vermoorde pluimveehouder werd op 2 november van dit jaar ook ingebroken.

De politie gaat bij Bureau Brabant in op de vraag of dit toeval is of niet. Ook worden de bewakingsbeelden getoond, waarop te zien is dat drie inbrekers zeker een half uur binnen zijn geweest in de woning aan de Lage Brugweg in Helenaveen. Waar ze naar op zoek waren is nog onduidelijk, de inbrekers vertrokken zonder buit.

Camera’s
Na een eerdere inbraakpoging wilde de familie camera’s plaatsen, maar mochten ze van de politie vanwege het onderzoek geen stroom uit het huis gebruiken. Daarom werd uiteindelijk gekozen voor een paar bewakingscamera’s die werken op zonne-energie. Daarmee werd begin vorige maand de inbraak in de woning vastgelegd. Het gezin van Van Mullekom mag al anderhalf jaar de woning niet betreden omdat de politie de zaak nog onderzoekt.

Er is nog steeds veel onduidelijk in de zaak, waardoor er ook angst is bij de nabestaanden. “Mijn dochter heeft geen enkel idee waarom Jan zo is toegetakeld. Ze vraagt zich af of zij en de kinderen nu ook gevaar lopen”, zegt de vader van de partner van Van Mullekom. Zolang het onderzoek loopt kan de politie niks zeggen over mogelijke aanwijzingen en blijven de nabestaanden in het ongewisse over wat er gebeurd is en waarom.

Zwaar toegetakeld
De 47-jarige Van Mullekom werd op 11 juli 2022 rond 8.00 uur zwaar toegetakeld gevonden door een naaste en werd daarna in kritieke toestand overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Daar overleed hij enkele dagen later aan zijn verwondingen.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werd ingezet om te onderzoeken wat er precies gebeurd was. Ook specialisten van de Forensische Opsporing deden meerdere keren onderzoek naar bruikbare sporen in de woning. Enkele weken geleden is nog opnieuw gezocht in het huis. Dit keer volgens de politie met ‘nieuwe middelen’. De precieze reden voor de gewelddadige woningoverval met dodelijke afloop is ondanks uitgebreid rechercheonderzoek tot nu toe een raadsel.

De uitzending van Bureau Brabant, waarin aandacht wordt besteed aan de zaak in Helenaveen, is maandag te zien op Omroep Brabant TV vanaf 17.00 uur. Het programma wordt op dinsdag op verschillende tijden herhaald.

Foto: politie/Bureau Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen