8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- Deurne‘Baasjes’ nemen kijkje bij nieuwe gezelschapsdierenpraktijk in Deurne

‘Baasjes’ nemen kijkje bij nieuwe gezelschapsdierenpraktijk in Deurne

Bij de nieuwe gezelschapsdierenpraktijk van Caroline Hommers in Deurne kwamen verschillende ‘baasjes’ zondag een kijkje nemen. Tijdens de open dag konden geïnteresseerden een rondleiding krijgen door de praktijk aan de Tramstraat en kennismaken met het team van de dierenartsenkliniek die 1 november is gestart.

Eigenaar Caroline Hommers uit Milheeze is al 17 jaar actief als dierenarts. Na te hebben gewerkt bij de praktijk Dier en Dokter en het dierenziekenhuis in Geldrop, wilde ze een eigen kliniek beginnen waar ze onafhankelijk van een overkoepelende commerciële organisatie de zorg voor dieren op haar manier kan uitvoeren. Zonder veel bureaucratie en met rechtstreeks contact met de diereneigenaren.

Breed aanbod
“Ik heb veel ervaring opgedaan in vele richtingen. Nascholingen en cursussen zorgen ervoor dat ik op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen. Hierdoor kunnen we zorgdragen voor een breed aanbod in behandelingen en operaties”, vertelt Hommers.

1 november opende ze haar zelfstandige, onafhankelijke, gezelschapsdierenpraktijk: “We verlangen ernaar om alle honden, katten, konijnen en knaagdieren, maar ook vogels, vissen (koi’s) en andere bijzondere dieren te zien en te helpen. Maar natuurlijk willen we de diereneigenaren ook graag welkom heten.”

Op de foto
Bij de open dag van De Dierenarts Deurne konden de bezoekers ook op de foto met hun huisdier en waren medewerkers aanwezig van het vogelasiel uit Someren. Deze stichting verzorgt zieke en gewonde dieren. Bij de medewerkers van Peelrust konden huisdierbezitters informatie krijgen over de diensten die de organisatie levert als een dier overlijdt. Daarbij zorgt Peelrust voor een passend afscheid van het huisdier.

Om bezoekers een goede indruk te geven van alle behandelruimten, werden voor de open dag pluche knuffeldieren ingezet zodat echte dieren hiermee niet mee belast hoefden te worden. “De dieren krijgen bij ons de aandacht en zorg die ze verdienen. We proberen ze te onderzoeken en te helpen in een ontspannen sfeer en verder te kijken voor in de toekomst. Als er hulp nodig is, staat er altijd een ervaren paraveterinair klaar om te helpen”, zegt dierenarts Caroline Hommers.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen