8.4 C
Deurne
woensdag 1 februari 2023
Home- DeurneAangepaste lintjesregen 2020 door maatregelen overheid

Aangepaste lintjesregen 2020 door maatregelen overheid

Het kabinet heeft op 23 maart bekendgemaakt dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten en evenementen kunnen plaatsvinden.

In overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is nu besloten dat de geplande Algemene Gelegenheid, in het kader van de lintjesregen, op 24 april toch doorgaat, zij het op een aangepaste wijze.

De burgemeesters in het land zullen op 24 april persoonlijk contact opnemen met de om en nabij 3000 te decoreren burgers om hen te vertellen dat het “Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde”. In de middag volgt de publicatie van een speciale editie van de Staatscourant, met daarin de namen van alle gedecoreerden.

Omdat de daadwerkelijke uitreiking van de versierselen op 24 april niet plaats kan vinden, zal er gezocht worden naar één landelijk moment waarop dat alsnog kan gebeuren, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden. Wanneer dit zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het coronavirus.

De Kanselarij der Nederlandse Orden beoogt hiermee dat diegenen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving toch worden gewaardeerd, ook al kan de daadwerkelijke uitreiking niet op 24 april plaatsvinden.

Alle burgemeesters, commissarissen van de Koning, alsmede de gezaghebbers en gouverneurs in het Caribisch deel van het Koninkrijk zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Foto: Ramon van Hoek DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen