4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneNieuwe cijfers RIVM geven voor Deurne 30 coronabesmettingen aan

Nieuwe cijfers RIVM geven voor Deurne 30 coronabesmettingen aan

Het aantal besmettingen is in Deurne vandaag opgelopen tot 30.

Dat meldt het RIVM op haar website. Tegelijkertijd geeft het Rijksinstituut aan dat er mogelijk sprake is van een afvlakking van patiënten met coronavirus. De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt.  Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke  afvlakking.

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. Daarom is nu een nieuwe grafiek opgenomen waarin het aantal overleden patiënten is weergegeven naar de dag van overlijden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen