12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneAanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen Deurne

Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen Deurne

De spoortunnel bij Binderendreef in Deurne komt er 100% zeker. Dat laat de gemeente Deurne maandag op Facebook weten. Ook worden de spoorwegovergangen bij de Vlierdenseweg en de Liesselseweg aangepakt.

Bij alle drie de overwegen worden maatregelen genomen om de doorstroming en veiligheid te verbeteren.

Binderendreef
Bij de Binderendreef wordt een spoortunnel aangelegd. De spoorwegovergang verdwijnt. In plaats daarvan kan het verkeer straks onder het spoor door rijden. Wachten voor gesloten spoorbomen is er dan niet meer bij. De financiering voor de tunnel is rond: 60% wordt betaald door de provincie, de overige 40% door de gemeente. De tunnel kost ongeveer € 13 miljoen.

De spoortunnel wordt aangelegd door ProRail. In samenwerking met ProRail is de gemeente Deurne bezig met het opstellen van een plan van aanpak. Als het plan van aanpak klaar is, volgen nog een flink aantal stappen voordat de aanleg daadwerkelijk kan starten. Die stappen bestaan onder meer uit het opstellen van een dossier , waarin alle uitgangspunten voor de inrichting van de tunnel, het aanliggend gebied en het spoor worden vastgesteld. Daarnaast vinden er onder andere nog eerst voorbereidende werkzaamheden plaats (het verleggen van kabels en leidingen), voordat de aanleg van de spoortunnel kan starten. Op de vraag wanneer de spoortunnel er is, kan de gemeente op dit moment nog geen antwoord geven.

Aanpak overwegen
Naast de aanleg van de spoortunnel bij de Binderendreef, worden ook de overwegen bij de Vlierdenseweg en Liesselseweg aangepakt.

Vlierdenseweg
Wat gaat er gebeuren?
Nieuwe inrichting tussen Spoorlaan en Sint Jozefstraat. De bocht ter hoogte van de Lidl supermarkt gaat eruit. De weg wordt recht getrokken. Ook wordt de situatie voor fietsers aangepast. Ter hoogte van Fabriekstraat en Katoenstraat komt een plateau.

Wat is het effect hiervan?
Auto’s hoeven niet langer te wachten voor de voorrangskruising met de Fabriekstraat. De situatie wordt veiliger en de doorstroming verbetert.

Wanneer wordt het werk uitgevoerd?
Het werk start naar verwachting in het najaar van 2017. Als de weersomstandigheden meezitten, is het werk in het voorjaar van 2018 klaar.

Liesselseweg
Wat gaat er gebeuren?
Zowel ten noorden als ten zuiden van het spoor worden de verkeerlichtinstallaties vernieuwd. Er komt een moderner systeem.

Wat is het effect hiervan?
De verkeerslichten worden beter op elkaar en op de spoorwegovergang afgesteld. De situatie wordt veiliger en de doorstroming verbetert.

Wanneer wordt het werk uitgevoerd?
Het werk start, zodra de werkzaamheden bij de Vlierdenseweg klaar zijn. De gemeente doet dit bewust niet gelijktijdig, omdat er anders verkeershinder is bij twee belangrijke overwegen tegelijk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen