8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneAantal bespaar- en energiecoaches in regio uitgebreid met 46 nieuwe vrijwilligers

Aantal bespaar- en energiecoaches in regio uitgebreid met 46 nieuwe vrijwilligers

Bij het tweede opleidingstraject van EnergieHuis Slim Wonen zijn dit voorjaar 46 nieuwe energiecoaches geslaagd. De deelnemers uit acht verschillende gemeenten in de regio ontvingen 8 juli een certificaat van deelname. Hiermee groeit het aantal vrijwillige bespaar- en energiecoaches van het EnergieHuis Slim Wonen tot boven de 100, zodat iedere deelnemende gemeente over voldoende coaches beschikt om de inwoners deskundig te informeren.

In Deurne is een team van acht vrijwilligers actief als gecertificeerd energiecoach. Hiervoor hebben ze negen cursusavonden gevolgd waarin ze hebben geleerd om inwoners van Deurne te helpen met besparen van energie en geld. De coaches hebben zich verdiept in energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren zoals isolatie met HR++ glas of de installatie van zonnepanelen.

Energieprijzen
Door de hoge energieprijzen is de vraag naar deskundige onafhankelijke voorlichting verdubbeld. Vooral de gratis ‘Woning QuickScan’ met verbeterplan op de website van EnergieHuis Slim Wonen wordt door veel mensen gedaan. Daarnaast is het aantal persoonlijke afspraken met Energiecoaches sterk toegenomen en worden de vrije inloopspreekuren goed bezocht.

Deurne
De coaches in Deurne zijn Robert Drooghmans, Johan van der Linden, Peter van der Linden, Gerda Eevers, Frits van Loon, Angela van den Eijnden, Jacques Moors, Carel Thijsse, Mat Schatorjé en Johan Laurensse. De energiecoaches geven onder meer bij het Energieloket van De Ossenbeemd gratis voorlichting.

De Stichting EnergieHuis Slim Wonen is een samenwerking van, voor en door bewoners van acht gemeenten in de regio; Deurne, Asten, Gemert Bakel, Geldrop-Mierlo, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren . Meer informatie vind je op de website van EnergieHuis Slim Wonen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen