-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneToekomst basisschool De Driehoek in Griendtsveen blijft onzeker maar er is een...

Toekomst basisschool De Driehoek in Griendtsveen blijft onzeker maar er is een lichtpuntje

De toekomst van basisschool De Driehoek in Griendtsveen is nog steeds onzeker maar er is een lichtpuntje aan de horizon. In een onderzoek naar overname van de school zijn tien schoolbesturen benaderd en er is nog één bestuur dat wil bekijken of dit haalbaar is. Het ED meldt dat de Dynamiek Scholengroep nog niet wil melden om welk bestuur het gaat.

Het leerlingenaantal van basisschool De Driehoek in Griendtsveen staat al geruime tijd onder druk. Daarom kondigde het overkoepelend bestuur van Dynamiek in februari aan dat sluiting van de basisschool in Griendtsveen onafwendbaar leek maar dat er nog een onderzoek zou worden gedaan door openbaar onderwijsorganisatie VOS/ABB naar mogelijke overnamekandidaten voor De Driehoek.

Gesprekken
Hiervoor hebben afgelopen maanden gesprekken plaatsgevonden met tien lokale en regionale besturen. Een aantal gaf vooraf al aan geen belangstelling te hebben, met de overige zes partijen zijn gesprekken gevoerd tussen besturen, VOS/ABB en de oudermedezeggenschapsraad van de school in Griendtsveen. Uiteindelijk is er één school overgebleven die mogelijkheden ziet in overname van de basisschool.

Aantal leerlingen
Er is op verschillende manieren geprobeerd om de daling van het aantal leerlingen een halt toe te roepen maar desondanks is de verwachting dat De Driehoek komend schooljaar nog maar maximaal 45 kinderen heeft en dit de komende jaren terugloopt naar 42 kinderen in 2024. Dynamiek scholengroep vindt dat het pedagogisch en didactisch niet haalbaar is om kwalitatief goed onderwijs te bieden met slechts twee groepen op een basisschool en zoekt daarom naar een alternatief.

In het nieuwe schooljaar komt er een tweede onderzoek naar de mogelijke overname van de Griendtsveense school. Dynamiek Scholengroep geeft aan uiterlijk in november meer duidelijkheid te kunnen geven over de definitieve toekomst van De Driehoek.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen