20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneAantal echtscheidingen in Deurne nauwelijks gestegen; Helmond meeste gescheiden inwoners van Brabant

Aantal echtscheidingen in Deurne nauwelijks gestegen; Helmond meeste gescheiden inwoners van Brabant

De maand maart staat bekend als de tijd van de verbroken liefde, een trend die al vanaf 2010 zichtbaar is. In Deurne valt het mee met de echtscheidingen en is het aantal vorig jaar nauwelijks gestegen ten opzichte van 2021. Van alle inwoners van Deurne was in 2022 zo’n 7,72 procent gescheiden, 0,09 procent meer dan het jaar ervoor.

Koploper van Brabant in het aantal gescheiden inwoners is Helmond waar 11,02 procent van de bevolking gescheiden is. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Feestdagen
Afgelopen jaar werden in de maand maart 2.202 echtscheidingen afgerond, maar er zijn grote regionale verschillen. “Een gemiddelde scheidingsprocedure duurt zo’n drie maanden. Met wat rekenwerk kom je dan bij relationele spanningen rond de feestdagen uit. Naast de grote persoonlijke impact moet je ook goed kijken naar je financiële impact”, legt hypotheekexpert Marga Lankreijer van Independer uit.

Grote verschillen
Uit de gegevens van de onderzoeksite blijkt dat 1 op de 11 Brabanders gescheiden was in 2022. Het gaat dan om volwassenen die niet opnieuw in het huwelijksbootje zijn gestapt. Wel zijn er grote verschillen per gemeente. Zo wonen in Helmond veel meer inwoners die een scheiding achter de rug hebben, terwijl het percentage gescheiden volwassenen juist het laagst ligt in Boekel.

Tekst gaat verder onder de infographic
Bron: Independer

Brabant
In Noord-Brabant waren vorig jaar 1 op de 11 volwassenen gescheiden: 9,1% van de inwoners om precies te zijn. Dit is een lager percentage dan het landelijk gemiddelde van 9,3%. Noord-Brabant scoorde hiermee het laagst van de zuidelijke provincies.

Dit is de top 5 van Brabantse gemeenten met meeste gescheiden inwoners:

  1. Helmond (11% van de inwoners is gescheiden)
  2. Bergen op Zoom (10,9% van de inwoners is gescheiden)
  3. Valkenswaard (10,6% van de inwoners is gescheiden)
  4. Roosendaal (10,5% van de inwoners is gescheiden)
  5. Oosterhout (10,4% van de inwoners is gescheiden)
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen