18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneLimburgse Einzelgängeroptocht volgend jaar in Griendtsveen; dorp mag negende editie organiseren

Limburgse Einzelgängeroptocht volgend jaar in Griendtsveen; dorp mag negende editie organiseren

Ze azen er in Griendtsveen al een paar jaar op om de Einzelgängeroptocht te mogen organiseren. Een evenement dat in Limburg sinds 2015 tijdens Halfvasten wordt gehouden in telkens een andere plaats. Zondagmiddag werd bij de achtste editie van de optocht in het Zuid-Limburgse Wijlre bekendgemaakt dat Griendtsveen in 2024 het decor zal zijn voor de Einzelgängeroptocht.

Na afloop van het evenement maakte wethouder Eric Beurskens van de gemeente Horst aan de Maas bekend dat de organisatie officieel wordt overgedragen aan CS De Klotbultjes uit Griendtsveen. In het dorp koppelen ze traditie graag aan nieuwe evenementen en daarom werd er vanaf 2020 al promotie gevoerd om de Einzelgängeroptocht binnen te halen in Griendtsveen.

Eerder vond de optocht plaats in Rimburg (2x), Mechelen, Kessel-Eik, Geijsteren, Klimmen en afgelopen weekend in Wijlre. In 2021 werd een Einzelgänger-estaffete gehouden door heel de provincie Limburg. De Einzelgängeroptocht in Griendtsveen vindt volgend jaar plaats op 10 maart.

Foto: CS De Klotbultjes

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen