17.2 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneAantal inbraken in de Gemeente Deurne neemt af

Aantal inbraken in de Gemeente Deurne neemt af

In de Gemeente Deurne is het aantal inbraken ten opzichte van vorig jaar met 27,8% gedaald. Dat meldt Slotenmaker365. Uit onderzoek blijkt dat van alle gemeentes in Noord-Brabant, Deurne op een derde plaats staat als het gaat om dalingen in inbraken.

Naast deze derde plaats staat Deurne op een 14e plaats als het gaat om de minste inbraken in de provincie. Wat opvalt, is dat het gemiddeld aantal inbraken in Noord-Brabant is gestegen met 18% terwijl landelijk het aantal inbraken gedaald is met 12%. Hoe komt dit toch?

Noord-Brabant
Vorig jaar las u in een bericht over de Buurttent dat er jaarlijks steeds minder inbraken zijn in de Gemeente Deurne. Toen gaf de wijkagent advies aan buurtbewoners om inbraken tegen te gaan. Het blijkt in de Gemeente Deurne dus wel te werken. Hoe komt het dat dit in andere gemeentes in Noord-Brabant niet zo is? Er zijn een aantal gemeentes in de provincie flink stijgende in het aantal inbraken. De Gemeente Hilvarenbeek bijvoorbeeld heeft in stijging van 337,7%. Dat is de grootste stijging van heel Nederland. Daarnaast staan ook de gemeentes Cranendock, Boekel, Landerd en Uden in de top tien van grootste stijgingen in het aantal inbraken van Nederland.

De oplossing
Wat blijkt te helpen, zijn informatieavonden van de politie. Zo werd afgelopen jaar in Boxmeer de voorlichtingscampagne Donkere Dagen opgezet door de politie. Ook in Deurne bleek dit te helpen met de eerder genoemde Buurttent. Zijn wij inwoners van de provincie niet goed genoeg op de hoogte van de risico’s van inbraken? Of weten we niet goed hoe we inbraken voorkomen? Het wel blijkt te helpen, is een gesprek met de politie. Maar is dit ook meteen de oplossing? Feit blijft wel dat de provinvie Noord-Brabant iets moet gaan doen om de inbraken tegen te gaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen