4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneAantal vastgestelde coronapatiënten Deurne loopt op naar 25

Aantal vastgestelde coronapatiënten Deurne loopt op naar 25

Bij de bekendmaking van de laatste update van het aantal vastgestelde coronapatiënten, door het RIVM, komt voor de gemeente Deurne de teller op 25 te staan.

Ondertussen worden vanuit de overheid nieuwe maatregelen uitgerold en komen ook andere initiatieven tot stand op patiënten op te vangen, die nog te ziek zijn om naar huis te gaan maar niet ziek genoeg om nog in een ziekenhuis te verblijven.

Coronahotels

Zo komen in vijftien locaties van hotels van Van der Valk en Fletchers, in het zuiden van ons land, kamers in gereedheid gebracht om ziekenhuispatiënten op te vangen. Fletcherhotel Willibrordhaeghe in Deurne is een van die hotels. Alles gaat in goed overleg met de veiligheidsregio’s.

Traumaheli

Op vliegbasis Volkel wordt een traumaheli gestationeerd, die overdag kan worden ingezet, om intensive care patiënten naar andere ziekenhuizen te verplaatsen.

Acceptatie

Ook ondernemers in Deurne nemen hun maatregelen; in de ene winkel wordt aangegeven dat slechts één lid per gezin naar binnen mag, in de andere om met niet meer dan tien personen tegelijkertijd binnen te zijn. Anderen worden opgeroepen om buiten te wachten. Tijdens een ommetje kwam een van onze redacteuren diverse Deurnenaren tegen, die de opgelegde adviezen en maatregelen keurig hanteerden en elkaar de ruimte gaven “’t is nie anders, hè?”.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen