2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneOp diverse plaatsen verschillende maatregelen maar wel met hetzelfde doel

Op diverse plaatsen verschillende maatregelen maar wel met hetzelfde doel

Op de tweede dag na de door de overheid afgekondigde extra maatregelen, is goed te zien hoe ondernemend Deurne daarmee bezig is; iedereen doet het anders, maar wél allemaal met hetzelfde doel.

Op de ene locatie mag alleen nog maar met een winkelwagen worden gewinkeld, de andere hanteert een aangepast deurbeleid. Nog maar een klant per gezin en bij teveel klanten worden anderen vriendelijk verzocht even buiten te wachten totdat er weer voldoende ruimte is in de winkel. Op diverse plaatsen zijn lijnen getrokken om aan te geven wat de veilige afstand is. Personeel staat niet meer met meerderen naast elkaar achter de toonbank. Ook hier past Deurne zich aan.

RIVM

De directeur van het RIVM, Jaap van Dissel, meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat de maatregelen die de overheid heeft genomen om de uitbraak van het coronavirus zo goed mogelijk te beheersen “ertoe hebben geleid dat de groei van de uitbraak afvlakt. Er is dus sprake van een positieve trend”. Volgens Van Dissel lijkt het erop dat iemand met het virus het niet meer aan twee anderen overdraagt, maar nog ongeveer aan één persoon. Het RIVM wil nog niet vooruitlopen op wanneer de maatregelen tegen het virus kunnen worden versoepeld. Het RIVM blijft benadrukken dat handen wassen belangrijk blijft.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen