8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneAantal zonnepanelen in Deurne gestegen met 42,7 procent; grootste groei in de...

Aantal zonnepanelen in Deurne gestegen met 42,7 procent; grootste groei in de regio

Het aantal zonnepanelen in de gemeente Deurne is afgelopen jaar met 42,7 procent toegenomen ten opzichte van 2021. Daarmee is de hoeveelheid zonnepanelen in Deurne het sterkst gegroeid van alle gemeenten in de regio. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer op basis van recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

In 2021 hadden in Deurne nog maar 2855 woningen zonnepanelen. In één jaar tijd zijn daar 1219 woningen bijgekomen en waren in juli van vorig jaar 4074 huizen in onze gemeente voorzien van zonnepanelen. Gemiddeld steeg in de provincie Noord-Brabant het aantal woningen met zonnepanelen met 30 procent. In Vlieland steeg het aantal het hardst met 56,9 procent.
Bron: Independer

Inhaalslag
Tot nu toe liggen er in Deurne in vergelijking met omringende gemeenten nog maar weinig zonnepanelen maar lijkt onze gemeente bezig met een flinke inhaalslag. Het aandeel in woningen met zonnepanelen lag in Deurne vorig jaar op 28,76 procent. Dat is laag in verhouding tot bijvoorbeeld de gemeente Peel en Maas, dat met 41,34 procent koploper is in de regio. In Horst aan de Maas heeft 38,57 procent van de woningen zonnepanelen, Venray 37,41 procent, Someren 36,31 procent en Gemert-Bakel 33,95 procent. Van de buurgemeenten heeft alleen Helmond een lager percentage zonnepanelen dan Deurne met 24,72 procent.
Bron: Independer

Energieprijzen
Over het algemeen stijgt het aantal nieuwe zonnepanelen het hardst in de gemeenten waar tot nog toe de minste panelen op de daken lagen. “Naast groene doelstellingen plaatsen veel mensen nu zonnepanelen, omdat de energieprijzen nog steeds hoog zijn. Het energieplafond heeft natuurlijk effect, maar dan zijn de prijzen nog steeds twee keer hoger dan in de zomer van 2021. Ik denk dat vooral de hoge prijzen hebben gezorgd voor deze enorme groei van zonnepanelen in ons land”, zegt energie-expert Joris Kerkhof van Independer.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen