8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneACM onderzoekt wellicht KPN in Deurne

ACM onderzoekt wellicht KPN in Deurne

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) kijkt of het een onderzoek gaat houden naar de actie van KPN om na E-Fiber ook glasvezel aan te leggen in Deurne. E-Fiber is niet te spreken over KPN dat zich wilde richten op het centrum van Deurne. 

De strijd om Deurne te ‘verglazen’ is in volle gang. Kort nadat E-Fiber bekend maakte dat ze in heel Deurne glasvezel gaan aanleggen, kwam KPN met het bericht dat ze bezig zijn met een eigen glasvezelnetwerk in de dorpskern van Deurne.

T-Mobile
Het lijkt er nu op dat Deurne twee glasvezelnetten gaat krijgen, terwijl in een groot deel van Nederland nog geen netwerk ligt. KPN richt zich op de kern van Deurne, omdat dat relatief goedkoop is. ”Het ligt voor de hand dat het bekendere KPN er in Deurne nu met het gros van de klanten vandoor gaat” zegt Margreet Hoekstra, directeur juridische zaken van T-Mobile.

Dure adressen
Van deze aankondiging wordt een speler als T-Mobile dus niet blij. ”Daarmee trekken ze de businesscase van E-Fiber onderuit. Die blijven met de dure adressen zitten. Op deze manier legt KPN nieuwkomers op de markt plat” vervolgt Hoekstra. Het is namelijk zo dat aanleg in de buitengebieden van Deurne veel duurder is. Daarnaast kun je daar lastiger huishoudens van supersnel internet voorzien.

KPN
Ondertussen lijkt KPN niet erg onder de indruk van dit onderzoek. Een KPN-woordvoerder meldt aan het FD dat het bedrijf haar eigen strategie volgt en dat je elkaar als concurrenten tegen kunt komen op deze markt. Wat het ACM hiervan vindt, hopen we zo snel mogelijk te weten te komen.

Bron: fd.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen