14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneActie ‘De Roep voor Soep’ op Martinetplein Deurne: ‘Medemens helpen die het...

Actie ‘De Roep voor Soep’ op Martinetplein Deurne: ‘Medemens helpen die het kan gebruiken’

Steeds meer mensen in Nederland hebben moeite om rond te komen. Daarom is er zondag 18 december een bijeenkomst op het Martinetplein in Deurne om de medemens een hart onder de riem te steken door een warme kop soep of maaltijd aan te bieden. Onder de naam ‘De Roep voor Soep’ worden ook op vijftien andere plaatsen in Nederland een zelfde soort bijeenkomsten gehouden.

De actie is een burgerinitiatief waarbij werd opgeroepen om lokale acties op te zetten die mensen kunnen helpen die het goed kunnen gebruiken. “In Deurne is het initiatief ook opgepakt zodat we op het Martinetplein een aantal tentjes neer kunnen zetten in een leuke sfeer. We hebben soep maar ik hoop ook andere dingen zoals dekens en kleding. Het is de bedoeling dat degene die wat kan geven dat doet en dat degene die het goed kan gebruiken het dan krijgt”, zegt één van de initiatiefnemers.

‘De verbinding is nodig’
In Deurne zijn er volgens de lokale organisatie ongeveer dertig personen die gaan meehelpen met het uitvoeren van het initiatief: “We hebben ook flyers uitgedeeld bij de Voedselbank in Deurne dus we proberen het zo groot mogelijk te maken. Ook mensen die iets kunnen missen dat ze willen weggeven aan hun medemens die het goed kunnen gebruiken zijn van harte welkom. Door de crisis is die laatste groep mensen steeds groter aan het worden, dus de verbinding is nodig”, zegt Dennis van ‘De Roep voor Soep’.

De bijeenkomst vindt zondag 18 december plaats op het Martinetplein in Deurne van 17.00 tot 21.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen