19.2 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneActie in Deurne met gratis bloemzaad is schot in de roos

Actie in Deurne met gratis bloemzaad is schot in de roos

Bijna 200 kilo bloemzaad is er vergeven bij de actie van Agrarische Natuurvereniging sPeelslandschap en de gemeente Deurne. Afgelopen zaterdag werd bij de Ossenbeemd onder het motto ‘Geef Deurne Kleur’ aan ongeveer 550 mensen bloemzaad uitgedeeld dat bij elkaar voor 8 hectare aan nieuwe bloemenweide kan zorgen.

Alle inwoners en bedrijven in de gemeente Deurne konden gratis een bloemenmengsel bestellen voor in de tuin of rondom bedrijven. Dat er meer bloemen in onze omgeving komen is volgens de gemeente erg belangrijk omdat er anders steeds minder insecten zijn, waaronder de soorten die zorgen voor bestuiving van bloemen en planten. Ook andere insecten dreigen te verdwijnen terwijl die een belangrijke voedselbron zijn voor allerlei vogels en zoogdieren.

Bescherming
“Daarnaast zitten bloementuinen en akkerranden boordevol zaden die met name in de winter belangrijk zijn voor vogels en zoogdieren om te overleven. Ze bieden bescherming tegen kou en regenachtig weer in de herfst en winter”, meldt de gemeente. Het ontbreken van voldoende leefgebied voor al deze soorten zorgt voor een afname van de biodiversiteit.

Succesvol
De actie was volgens sPeelslandschap zo succesvol dat herhaling van de actie volgend jaar erg waarschijnlijk is. De natuurvereniging ondersteunt agrarische ondernemers die streven naar een mooier en gezonder buitengebied: “Onze vereniging bestaat uit zowel burgers als agrarische ondernemers die zich samen inzetten voor een herstel van de biodiversiteit in en rond het platteland van de gemeente Deurne.”

Respect
In de vereniging werken burgers en agrariërs samen aan het versterken van het agrarische landschap. “Een samenwerking die uitmondt in een positieve dialoog tussen consumenten en producenten, waardoor beide partijen aandacht en respect voor elkaars belangen krijgen”, legt de organisatie uit.

Foto: De Ossenbeemd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen