12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneActie met gratis bloemzaad levert 22 hectare aan nieuwe bloemenweiden op in...

Actie met gratis bloemzaad levert 22 hectare aan nieuwe bloemenweiden op in Deurne

Bij de actie met gratis bloemzaad in Deurne hebben afgelopen zaterdag 900 mensen een zakje opgehaald bij natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd. Al het bloemzaad dat is weggegeven, is goed voor in totaal 22 hectare aan nieuwe bloemenweiden in onze gemeente.

Daarmee is de actie dit keer nog een stuk succesvoller dan in 2023. Toen deden er 750 mensen mee en werd een hoeveelheid bloemzaad vergeven die acht hectare aan nieuwe bloemen opleverde.

“Daar wordt onze gemeente mooier van én helpen we bijen, vlinders en andere insecten om zich hier thuis te laten voelen”, aldus gemeente Deurne die de actie samen met Agrarische Natuurvereniging sPeelslandschap heeft opgezet.

Met de bloemzaadactie willen gemeente en de natuurvereniging de biodiversiteit in Deurne vergroten. Bloemenweiden zitten boordevol zaden en zijn met name in de winter belangrijk voor vogels en zoogdieren om te overleven. “Ze bieden daarnaast bescherming tegen kou en regenachtig weer in de herfst en winter. Het ontbreken van voldoende leefgebied voor al deze soorten zorgt voor een afname van de biodiversiteit”, zegt de gemeente.

Foto: De Ossenbeemd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen