16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneJaarlijkse Cornelius openluchtmis in Zeilberg; ‘Voor jong en oud, gelovig of niet...

Jaarlijkse Cornelius openluchtmis in Zeilberg; ‘Voor jong en oud, gelovig of niet gelovig’

Traditiegetrouw wordt in de Zeilberg op de eerste zondag in mei de jaarlijkse Cornelius openluchtmis gehouden. Ook dit jaar wordt op 5 mei bijeengekomen vlakbij de kapel op de hoek van de Beatrixstraat en Griendtsveenseweg.

“Deze hedendaagse viering is voor jong en oud, gelovig of niet gelovig, iedereen is van harte welkom”, zeggen de leden van Cornelius Genootschap Zeilberg. Zij zijn al 10 jaar verantwoordelijk voor organisatie van de mis.

Naast dit jubileum is ook het thema ‘vrijheid’ als rode draad terug te vinden in deze editie van de openluchtmis met een speciale kinderzegening. “Maak tijd vrij in de steeds drukkere en overvolle agenda’s en geniet van de rust, de sfeer en een mooie ontmoeting”, aldus de organisatie. Pastoor Dieter Hedebouw zal net als vorig jaar voorgaan bij de mis en het koor van de Klotvaarders zorgt voor de muzikale begeleiding. Zij vieren dit jaar hun 15-jarig jubileum.

Cornelius was een martelaar en 21ste paus van de katholieke kerk. Ook is hij een speciale beschermheilige van kinderen tegen allerlei kinderziektes. Cornelius wordt daarnaast aangeroepen door jonge volwassenen met een kinderwens.

De openluchtmis vindt plaats op zondag 5 mei. Aanvang is om 11.00 uur nabij de wegkapel op de hoek kruising Beatrixstraat/Griendtsveenseweg.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen