7.3 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneActiedag DMG levert met 'Deurne in actie voor Oekraïne' 795 euro op...

Actiedag DMG levert met ‘Deurne in actie voor Oekraïne’ 795 euro op voor Giro 555

Bij de actiedag voor Oekraïne die DMG zaterdag hield, is in totaal 795 euro ingezameld. Van 09.00 tot 20.00 uur konden luisteraars van DMG Radio gisteren een plaat aanvragen in ruil voor een donatie. De opbrengst gaat volledig naar Giro 555.

Tientallen mensen en organisaties uit de gemeente Deurne leverden een bijdrage aan de lokale inzameling ‘Deurne in actie voor Oekraïne’ die DMG in samenwerking met Giro 555 hield via https://giro555.digicollect.nl/dmg-deurne.

Tussenstand
DMG-dj Rick van de Vondervoort mocht zaterdagavond even voor 20.00 uur de totale opbrengst bekendmaken. “Het is niet echt een eindstand maar een tussenstand want de lokale digitale collectebus van DMG blijft gewoon geopend net zolang als het nodig is. Maar het is mooi te zien dat er zoveel mensen gul hebben gegeven, zeker nadat er afgelopen maandag natuurlijk ook al een landelijke actiedag was geweest”, vertelt Van de Vondervoort.

5000 bedden
Tijdens de actiedag kwamen ook verschillende gasten in de studio langs om de actie te steunen zoals Peter Gillis die ongeveer 5000 bedden aanbood voor Oekraïense vluchtelingen en Sem Giebelen, Robin Giebelen en Fynn van Bussel uit Deurne die geld hadden ingezameld met het ophalen van statiegeldflessen en dat wilde doneren aan ‘Deurne in actie voor Oekraïne’.

Statiegeldflessen
De drie jongens hadden samen met Lisa, Sofie, Nahla en Reva in totaal 63 euro ingezameld met de statiegeldflessen. “We hadden niet verwacht dat we in twee dagen zoveel geld op zouden halen”, vertelden de drie jongens zaterdagmiddag bij DMG Radio. “Wij hadden ook op tv gezien wat er in Oekraïne nu gebeurt. Dat vinden wij heel erg en daarom vonden we dat we ook iets moesten doen om te helpen.”

‘We gaan door’
Doneren via de digitale collectebus van DMG kan ook de komende weken nog omdat de mensen uit Oekraïne nog lange tijd hulp nodig zullen hebben, legt DMG-dj Rick van de Vondervoort uit: “De schrijnende situatie houdt helaas niet op na zo’n actiedag, was dat maar zo. We willen iedereen die al een bijdrage heeft gestort heel erg bedanken maar tegelijkertijd willen we alle mensen die nog niet hebben bijgedragen, oproepen om alsnog mee te helpen. Ook gaan we door met aandacht besteden aan inwoners en organisaties uit de gemeente die een eigen actie hebben opgezet om de mensen uit Oekraïne te helpen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen