29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneActiviteiten Cratosvrienden en Kledingbank gaan door als Het Hart van Deurne

Activiteiten Cratosvrienden en Kledingbank gaan door als Het Hart van Deurne

De activiteiten van de Cratosvrienden zoals de Kledingbank hoeven toch niet te stoppen. Een nieuwe stichting met de naam Het Hart van Deurne gaat de verschillende initiatieven overnemen waaronder de Smalle Knip en het Autisme Café. De nieuwe organisatie heeft een plek gevonden in het gebouw van Asteffekan aan de Visser in Deurne. De Voedselbank blijft gewoon op de oude plek.

Ronald Scharroo van de Voedselbank is opgelucht: “We hebben vandaag het bestuur en de vrijwilligers ingelicht en die waren heel blij dat al deze belangrijke activiteiten kunnen blijven bestaan. Morgenavond om 19.00 uur hebben we een inloop op het nieuwe adres en krijgen we de reacties van alle mensen die gebruik maken van de verschillende initiatieven die nu een plekje krijgen in het gebouw. De naam voor de nieuwe locatie wordt ’t Hart. Het logo van de nieuwe stichting gaan we zaterdagochtend op het gebouw aanbrengen met een spandoek zodat mensen ook kunnen zien waar ze binnenkort terecht kunnen”, vertelt Scharroo.

Asteffekan
Hij heeft op verzoek van de gemeente opnieuw bekeken of er toch mogelijkheden waren voor een doorstart. Scharroo legt uit: “Iemand van de gemeente belde me in eerste instantie over de toekomst van de Kledingbank. Ze wilden heel graag dat dit initiatief zou blijven bestaan en vroegen of ik daar iets in kon betekenen. Ik heb toen samen met een aantal mensen ook meteen gekeken naar de andere activiteiten van de Cratosvrienden en we zijn samen met een plan gekomen om al deze initiatieven onder te brengen in het oude gebouw van Asteffekan.”

Interim-bestuur
Samen met Ronald Scharroo, vormen Carin Scharroo-Koppes van Ouderen voor Ouderen, Twan van Doorne van Stichting Leergeld en Geert van Rijt voor de financiële zaken, het interim-bestuur van de nieuwe stichting. “Het is een tijdelijk bestuur dus we zijn nog op zoek naar jonge mensen die zich verbonden voelen met onze doelstellingen en ons willen versterken in het uiteindelijke bestuur”, legt Scharroo uit.

Conflict
Vorig jaar leek het er op dat de stichting Cratosvrienden niet meer te redden was na een conflict met ’t Hofke van Marijke. Omdat de onderhandelingen waren vastgelopen, had het bestuur van het gemeenschapshuis in de St. Jozefparochie aangegeven dat de huurovereenkomst per 1 februari zou worden ontbonden en dat de Cratosvrienden ergens anders onderkomen moesten zoeken.

Minimum inkomen
Die plek is nu gevonden aan de Visser 27 in Deurne in het gebouw van Asteffekan, waarvan het bestuur in oktober vorig jaar aangaf hun activiteiten te stoppen vanwege tegenvallende inkomsten. In het gebouw gaat de nieuwe stichting Het Hart van Deurne nu verder met de verschillende initiatieven voor mensen met een minimum inkomen, maar ook zijn er bijeenkomsten voor mensen met autisme of dementie.

Verenigen
Voorlopig is er ook plek voor activiteiten die voorheen ook al plaatsvonden in het gebouw zoals die van Seniorenweb, twee bridgeverenigingen, de KBO-spelmiddagen, ouderengymnastiek en yoga-oefeningen. “We gaan proberen om zoveel mogelijk initiatieven te verenigen. Het moet ook echt ’t Hart van Deurne worden”, vertelt Scharroo.

Stoken
Aan de andere kant moeten ze wel realistisch blijven, legt hij uit: “Het pand is in slechte staat dus er moet veel aan gebeuren. Als je voor het gebouw staat, komt aan de linkerkant de Kledingbank en in het rechtergedeelte komen de ruimten voor de activiteiten. Het is vooral belangrijk dat het gebouw snel beter wordt geïsoleerd. Want als je nu een aangename temperatuur in de ruimtes wil krijgen, moet je al twee dagen van te voren beginnen met stoken. Dat is natuurlijk niet te betalen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen