12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneStationspark en Boombelijd geven gratis bomen weg om Deurne groener te maken

Stationspark en Boombelijd geven gratis bomen weg om Deurne groener te maken

In samenwerking met stichting Boombelijd gaat de Coöperatie Stationspark in Deurne ruim 400 bomen en struiken gratis weggeven aan mensen die de beplanting in hun tuin willen gebruiken en daarmee Deurne groener gaan maken.

Er zijn allerlei soorten verkrijgbaar zoals de vlier, hondsroos, kardinaalsmuts, brem, rode kornoelje, hazelaar, beuk, walnoot en vlinderstruik.

Meer bomen
De planten zijn door de twee samenwerkende partijen uit Deurne opgehaald bij een landelijke organisatie in Hoofddorp, die door het gratis weggeven van bomen en struiken uitbreiding van het bomenbestand in Nederland wil stimuleren.

Kappen
Het streven van de landelijke overheid en de provincies is om op afzienbare termijn honderdduizenden bomen te planten in de provincie. Ook Boombelijd maakt zich al langer zorgen over het kappen van te veel bomen in Deurne en ziet deze actie als een manier om bij te dragen aan vergroting van het aantal bomen in de gemeente.

Ophalen van de bomen en struiken kan op de zaterdagen 19 en 26 februari en op 5 en 19 maart van 13.00 uur tot 16.00 uur in de tuin van het Stationspark aan de Spoorlaan in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen