8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneAdventsmozaiek in teken van geboorte van Christus in Willibrorduskerk

Adventsmozaiek in teken van geboorte van Christus in Willibrorduskerk

Een mozaïek aan Advents- en Kerstmuziek zal zondag 13 december klinken in de Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Acht musici zullen in wisselende bezetting vocale en instrumentale muziek uit voornamelijk de achttiende eeuw spelen.

De muziek is voor het merendeel gebaseerd op gezangen en koralen. Het programma staat in zijn geheel in het teken van de komst van de Geboorte van Christus en het feest van Kerstmis. De titel van het slotstuk is dn ook “Ich verkündige euch große Freude“.

Componisten die in het programma voorkomen zijn onder meer Dietrich Buxtehude, Heinrich Schütz en Johann Sebastian Bach. Het intermezzo in het programma is een Sonate voor Cello en Basso Continuo van Antonia Vivaldi.

Voor de uitvoeringen komen diverse musici bij elkaar: Louise Rijs, Elianne Ardts, Rosalie Ardts, Daphne van Zundert en Nol Ardts houden zich bezig met zang, Els Althuizen en Daphne van Zundert bespelen de blokfluit, Pepijn Groenen doet het  slagwerk, Elianne Ardts op cello en Bert Augustus orgel en klavecimbel.

De toegang tot het concert is vrij. Wel kan na afloop een (bij voorkeur digitale) bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken. Het volgende concert zal zijn op vrijdag 18 december om 15.00 uur; het is dan een orgelbespeling bij de Markt. Nadere informatie over het programma vindt u op de website van de kerk,  onder Concertcyclus. Voor de concerten van 13 december dient u zich tevoren als bezoeker op de site aan te melden. Het maximum aantal bezoekers voor beide concerten is 30.

Om meer bezoekers te kunnen ontvangen zal het concert op zondag twee maal worden uitgevoerd, namelijk om 15.00 en om 17.00 uur.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen