5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneVrijwilligers door gemeente Deurne in het zonnetje gezet tijdens Dag van de...

Vrijwilligers door gemeente Deurne in het zonnetje gezet tijdens Dag van de Vrijwilliger

Zonder vrijwilligers zouden veel initiatieven niet van de grond komen en zouden heel wat instanties niet kunnen blijven functioneren. Daarom worden elk jaar door de gemeente Deurne een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Vrijwilliger. Afgelopen maandag 7 december kregen de vrijwilligers van Steunouder, Matchmentor en de Voorleesexpress extra aandacht en waardering.

Wethouder Marnix Schlösser ging maandag op pad om een bloemetje te overhandigen aan Maria van den Eijnden, coördinator en voorlezer van de Voorleesexpres. Naast de aandacht van de gemeente, deelde vrijwilligersplatform ‘Deurne voor elkaar’ afgelopen maandag ook online cadeaus uit met een speciale decemberkalender met daarin 25 verschillende presentjes als waardering naar alle vrijwilligers.

De eenzaamheid onder jongeren is door de coronacrisis enorm toegenomen. Vrijwilligers van initiatieven als Steunouder, Matchmentor en de Voorleesexpress helpen om de eenzaamheid bij jongeren tegengaan. De afgelopen maanden is ook de vraag naar vrijwilligers fors gestegen waaruit ook het belang van het vrijwilligerswerk blijkt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen