5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneAfgestorven boom in museumtuin 'De Wieger' krijgt tweede leven

Afgestorven boom in museumtuin ‘De Wieger’ krijgt tweede leven

In de tuin van “Museum De Wieger” staat een dode eikenstam van enkele meters hoog. In het kader van Deurne 1300 jaar gaat de Deurnese kunstenares Jeanne Melief deze stam nieuw leven inblazen.

Rondom de boomstam komt de geschiedenis van Deurne in beeld. Met glas in drie kleuren worden wortels en het verhaal van Deurne op de boom in beeld gebracht. Een groot ei symboliseert de geboorte van Deurne. In de zomer wordt ook de hulp van kinderen uit Deurne gevraagd om mee te werken aan het kunstwerk. De oude eikenstam in de tuin van De Wieger wordt langzaam maar zeker omgetoverd tot een kunstwerk en herrijst als een feniks uit de as.

Zandbosproject
Jeanne Melief werkte al eerder aan grote boomprojecten, zoals de vierseizoenenboom in het Zandbos in Deurne en de kunstboom in het Duitse Frauenau. De Wieger is door de verlengde lockdownmaatregelen nog steeds gesloten. Zodra dat weer mogelijk is, ben je natuurlijk ook weer van harte welkom. Het project is namelijk onlangs gestart en vanaf de zomer is het eindresultaat te bewonderen in de museumtuin. Voor meer informetie over het museum kan je ook op de website terecht.

Foto’s: De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen