2 C
Deurne
zaterdag 3 december 2022
Home- DeurneExtra stemmogelijkheden in Deurne om toestroom kiezers te spreiden

Extra stemmogelijkheden in Deurne om toestroom kiezers te spreiden

De eerste stemgerechtigden die in een corona-risicogroep vallen, konden maandagochtend al vanaf 7.30 uur terecht bij het gemeentehuis in Deurne of gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel.

Om het stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn er dit jaar meer stembureaus in de gemeente Deurne en zijn er in het hele land twee extra dagen op maandag 15 en dinsdag 16 maart waarop gestemd kan worden als je tot een risicogroep behoort. Burgemeester Buter van Deurne geeft aan: “We willen voorkomen dat het te druk wordt in bepaalde stembureaus. Daarom vragen wij u om te stemmen in het stembureau dat op uw stempas staat vermeld. Zo zorgen we samen voor een goede spreiding.”

Extra dagen
Het stemmen op de twee extra dagen kan alleen bij het gemeentehuis aan de Markt 1 in Deurne of bij gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel van 07.30 – 21.00 uur. Mensen ouder dan 70 jaar kunnen ook per brief stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Daarnaast zijn er op woensdag 17 maart naast de gebruikelijke plekken ook een aantal nieuwe stembureaus geopend. In de gemeente Deurne zijn er dit jaar zes extra stembureaus en is er het Drive-In stembureau aan de Binderendreef.

Hieronder vind je een overzicht van alle stembureaus in de gemeente Deurne.

Deurne
Gemeentehuis – Markt 1 (ook open op 15 en 16 maart)
Cultuurcentrum – Martinetplein 1 (NIEUW)
Reddingiushuis – Helmondseweg 15 (NIEUW)
Microsporthal – Schutsboom 28 (NIEUW)
Basisschool De Piramide – Schelde 1
Sporthal De Kubus – De Meent 1 (NIEUW)
Gerardushuis – Parkstraat 2
Wijkhuis D’n Houtenhoek – Haydnstraat 30
Gymzaal De Springplank – Keltenstraat 18 (NIEUW)
Hofke van Marijke – Rembrandt van Rijnstraat 5
Drive-In stembureau – As, Binderendreef (NIEUW)

Zeilberg
SCC Den Draai – Blasiusstraat 2
Molen Harmonie Excelsior – Zeilbergsestraat 98 (NIEUW)

Vlierden
MFA ’t Huis – Pastoriestraat 20b

Liessel
Gemeenschapshuis De Kastanje – Hoofdstraat 62 (ook open op 15 en 16 maart)
Ontmoetingsruimte De Gasterij – Pater Aartsplein 20

Neerkant
Gemeenschapshuis De Moost – Moostenstraat 3

Helenaveen
Gemeenschapshuis De Gouden Helm – Oude Peelstraat 3

Drive-In
Stemmen vanuit de auto kan op 17 maart bij het Drive-In stembureau aan de Binderendreef in Deurne. Dit is de eerste keer dat je stem uitbrengen op deze manier mogelijk is. Iedere inwoner van de gemeente Deurne met een geldige stempas en identiteitsbewijs kan in zo’n drive-in stembureau zijn of haar stem uitbrengen. Om de stemvrijheid en het stemgeheim te waarborgen mogen er geen andere volwassenen in de auto zitten.

Volmacht
Ga je liever niet zelf stemmen? Geef dan een volmacht aan een andere kiezer die namens jou je stem mag uitbrengen. Dit kan op de achterkant van de stempas waar je een kiezer kunt machtigen om voor jou te gaan stemmen. Belangrijk is wel dat de gemachtigde persoon ook stemgerechtigd is en in de gemeente Deurne woont.

Het aanvragen van een zogenoemd volmachtbewijs bij de gemeente kan niet meer omdat de termijn daarvoor gesloten is. Je kunt alleen nog een volmacht geven door dit op de achterzijde van je stempas aan te geven.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen