15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneAfstappen bij een boerenbedrijf tijdens Fiets4daagse De Peel

Afstappen bij een boerenbedrijf tijdens Fiets4daagse De Peel

In het kader van Deurne viert eten kunnen fietsers op de fiets4daagseroutes met startplaats Deurne bijna dagelijks afstappen bij een boerenbedrijf. De bedrijven zijn in samenwerking met de ZLTO opengesteld. Op woensdag kun je zeugen en biggetjes bekijken in de zichtstallen bij van Paassen in Deurne. Op donderdag kun je afstappen bij melkveebedrijf Verhoeven in Liessel met koeien en kalveren. Op vrijdag staat het volle grondbedrijf van Raaijmakers in Vlierden op het programma, hier worden planten, bomen en blauwe bessen geteeld. De boeren geven zelf uitleg over hun bedrijven en er is van alles te proeven.

Ook is er tijdens de Fiets4daagse een fotowedstrijd. Deelnemers kunnen onderweg digitale foto’s maken en deze bij de organisatie aanleveren. De foto’s worden op een beamer gezet. De mooiste foto, die het best in het thema Deurne viert eten past, wordt vrijdag 14 juli beloond met een prijs.

Tijdens de fietsdagen zijn er bij de start- en finish diverse vormen van entertainment zoals een dagelijkse loterij, (live)muziek en kinderattracties. Je kunt meedoen met een routequiz en fotoquiz.

De deelnemers worden dagelijks binnengepraat door Deurnes eigen troubadour Tonny Wijnands.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen